Kuvvetli yağış uyarısı

Kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre;

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, Akdeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kocaeli, Bursa, Yalova, Manisa, Uşak, Denizli, Niğde, Kayseri, Sivas çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra Çanakkale, İzmir, Manisa, Aydın ve Balıkesir çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'de 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Kuzeybatı bölgelerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden, diğer yerlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esmesi bekleniyor. 

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR 

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; öğleden sonra Çanakkale, İzmir, Manisa, Aydın ve Balıkesir çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani su baskını, dolu, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir. 

BÖLGELERİMİZDE HAVA 

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra bölgenin batısı ile Kocaeli, Bursa ve Yalova çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra Çanakkale ile Balıkesir çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra Kıyı Ege ile Manisa, Uşak ve Denizli çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren İzmir, Manisa ve Aydın çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

İÇ ANADOLU: Parçalı, doğusunun yer yer çok bulutlu, öğleden sonra Niğde, Kayseri ve Sivas çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı bulutlu, öğleden sonra Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, akşam saatlerinde kuzeydoğusunun yükseklerinde karla karışık yağmurlu olması bekleniyor. 

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı yer yer çok bulutlu, doğu kesimleri ile öğleden sonra bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...











SABAH

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.