"Kurtlar Vadisi Filistin" Amerikan basınında

"Kurtlar Vadisi Filistin" Amerikan basınında

New York Times gazetesi, “Gazze filosu”na kanlı saldırıyı konu alan, “Kurtlar Vadisi: Filistin” filmine dikkat çektiği geniş haberinde çekimler için “stüdyo"ya dönüştürülen Kiremithane'deki renkli manzaraları da okuyucularına aktardı.

“Gazze filosu”na kanlı saldırıyı konu alan, “Kurtlar Vadisi: Filistin” filmi New York Times gazetesinde geniş bir habere konu oldu.

New York Times gazetesi, “Kurtlar Vadisi: Filistin” filmi için, “stüdyo”ya dönüştürülen, Adana'nın Kiremithane İlçesi'nde yapılan çekimlerine ilişkin okuyucularına ayrıntılı bilgi aktardığı haberde filmin bir Türk filosunun İsrail'in Gazze ablukasını kırmaya yönelik “başarısız girişimi”ni konu aldığını, İsrailli komandolarınca düzenlenen baskında da “dokuz Türk aktivisti ve Amerikalı bir gencin öldürüldüğü”nü belirtti.

Olayın uluslararası tepki yarattığını, İsrail'in “yakın bir müttefiki” olan Türkiye ile ilişkileri gerdiğini de kaydeden gazete, diğer bir sonucu olarak da Gazze ablukasının hafifletildiğini de anımsattı.

Daha önce “Kurtlar Vadisi: Irak”ın da çekildiği anımsatılan gazete filmin Türkiye'de rekor kırarak 4 milyon kişi tarafından seyredildiğini ancak ABD veya Avrupa'da izleyici yönünden kayda değer bir yankısının olmadığı belirtildi.

Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.