Kredi zammına maliye el koydu

Kredi zammına maliye el koydu

Tüketici kredilerine gelen KKDF zammı vatandaşların büyük tepkisine yol açarken; Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konunun incelenmesi için talimat verdi.

Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu (KKDF) oranının yüzde 10'dan 15'e çıkarılması tüketici kredisi kullananları kara kara düşündürürken; konuya Maliye Bakanı Mehmet Şimşek el attı. TAKVİM'in 2 gündür manşetine taşıdığı KKDF zammıyla ilgili olarak Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın "Faiz hangi döneme tahakkuk ettiyse, o dönemden vergi alınması gerekir" sözlerinin ardından, Bakan Şimşek de bu konuda talimat verdiğini, gerekli çalışmaların yapıldığını söyledi. Maliye yetkilileri devreye girerek, bankalardan geriye dönük işlem yapmamalarını istedi. Görüşlerini açıklayan Bakan Şimşek, şunları kaydetti: "KKDF'yi yüzde 15'e yükselttik. Tahakkuk bazlı kredilerde faiz tahakkuku sonradan gerçekleşiyor. Düzenleme şimdi yapıldı. Dolayısıyla o tahakkukları etkileyebilir. Ama o konuyu arkadaşlara 'çalışın' dedim. Gelir İdaresi ile konuşacağız. Bir usulsüzlük varsa, bunun önüne geçilecektir. Vatandaşın şikayetleri değerlendirilecektir."

SÖZLEŞMEYİ İMZALAMAYIN HER KURUŞUNU ÖDEYİN
Tüketici Dernekleri Başkan Yardımcısı Ali Çetin, KKDF artırımına ilişkin tüketicileri şöyle uyardı: "Geriye dönük olmaz. Vatandaş sözleşme imzalamasın. Ama parayı ödesin. Çünkü kara listeye girebilir. Daha sonra mutlaka dava açılmalı."
takvim

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.