Kredi kartı fidyeci yaptı

Kredi kartı fidyeci yaptı

'Arkadaşımın kızını 'şaka olsun' diye kaçırdım!'

ADANA'da 5 yaşındaki Ceren Akyel'i kaçırıp, ailesinden 200 bin lira fidye isteyen biri aile dostları 3 kişi, 'şaka yaptıklarını' söyleyerek kendilerini savundu. Kaçırma planını yaptığı iddia edilen ve tutuklanan 40 yaşındaki Gülşen Tüzer, “Kızın annesi arkadaşımdır. Kendisine şaka olsun diye böyle bir olay yaptım. Ancak annesi emniyeti ayağa kaldırmış” dedi.
Eşinden ayrılan 4 çocuk annesi Gülşen Tüzer, parasız kalınca iddiaya göre bir süredir ilişkide olduğu şoför 23 yaşındaki Hilmi Köse'ye, “Tanıdığım zengin bir aile var. Onların kızını kaçıralım ve fidye isteyelim” teklifinde bulundu. Köse de arkadaşı 23 yaşındaki Emre Kavlak'a durumu anlattı. Bunun üzerine Gülşen Tüzer, eski komşusu olan 3 çocuk annesi 41 yaşındaki Dürdane Akyel'in evinin bulunduğu Mahfesığmaz Mahallesi'ne gitti. Köse ve Kavlak inşaat boyacısı gibi sokakta dolaşırken, Gülşen Tüzer de Dürdane Akyel'in evine girdi. Tüzer bir fırsatını bulup kaçıracakları minik Ceren'i, dışarıda dolaşan suç ortaklarına gösterdi. Gülşen Tüzer, Ceren'i, “Marketten ekmek al gel” diyerek tek başına sokağa gönderdi. Dışarıda bekleyen Hilmi Köse ve Emre Kavlak da, “Annen seni bekliyor, biz seni götüreceğiz” diyerek otomobile bindirip kaçırdı. Köse ve Kavlak, minik kızı daha önceden bakması için anlaştıkları Nurten Karsantı'ya teslim ettikten sonra, çocuğun annesi Dürdane Akyel'e cep telefonu mesajı çekip çocuğunu kaçırdıklarını, serbest bırakmak çin 200 bin lira fidye vermesi gerektiğini iletti.

BAKICI KADIN MESAJ ÇEKİNCE
Dürdane Akyel polisi arayarak olayı anlatınca, gelen polisler durumundan şüphelendikleri Gülşen Tüzer'i gözaltına aldı. Bu sırada, çocuğun ailesinin bir yere gitmesi nedeniyle kendisine bırakıldığını sanan bakıcı Nurten Karsantı, Ceren Akyel'in, “Teyze beni kaçırdılar. Zorla buraya getirdiler. Ne olur beni anneme götür” demesiyle şoke oldu.
Karsantı da Gülşen Tüzer'e cep telefonundan, “Bu çocuk kaçırıldığını söylüyor. Gelin, bunu alın. Ailesine teslim edin. Ben bakamam” mesajı çekti. Gözaltında bulunan Gülşen Tüzer, gelen bu mesajı polisler okuyunca suçu itiraf etti. Hemen harekete geçen polis, minik Ceren'i kaçıran Hilmi Köse ve Emre Kavlak'ı yakaladı. Nurten Karsantı'nın evine giden ekipler çocuğu kaçırıldıktan 4 saat sonra kurtarıp ailesine teslim etti.

'ŞAKA OLSUN DİYE OYUN OYNADIM'
Çocuk kaçırma suçlamasıyla adliyeye sevk edilen Gülşen Tüzer, Hilmi Köse ve Emre Kavlak 'gasp, hürriyeti tahdit ve şantaj' suçlamalarıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi. Zanlılardan Gülşen Tüzer mahkemedeki ifadesinde, komşusuna şaka yaptığını savundu. Tüzer, “Ceren'in annesi Dürdane Akyel arkadaşım. Kendisine şaka olsun diye ben böyle bir oyun yaptım. Ancak Dürdane olayı ciddiye almış, emniyeti ayağa kaldırmış. Herhangi bir şekilde fidye talebinde bulunmadım. Böyle bir niyetim yoktu, suçsuzum” dedi.
Hilmi Köse de aynı yönde ifade vererek, “Gülşen Tüzer 'şaka amaçlı Ceren'i alalım' dedi. Biz de eve gidip, kendimize boyacı süsü vererek incelemede bulunduk. Bu arada Emre ile birlikte dışarı çıkan çocuğu aldık, gezdirdik. Daha sonra çocuğu Gülşen Tüzer'in bize bildirdiği bakıcıya bıraktık. Fidye için kaçırmadık, öyle bir amacımız yoktu. Şaka zannettim, suçsuzum” diye konuştu. Emre Kavlak da olaydan haberi olmadığını iddia ederek, suçsuz olduğunu söyledi.

CEREN HİÇ KORKMAMIŞ
Eşi Devlet Su İşleri'nde çalışan 3 çocuk annesi Dürdane Akyel, arkadaşının böyle bir şeyi yaptığına inanamadığını belirtti. Gülşen Tüzer'in olay günü eve çay içmeye geldiğini anlatan Akyel şunları söyledi:
“Zaman zaman bize misafirliğe geliyor. Uzun süredir Gülşen'i tanıyorum. Sürekli konuşur, dertleşirdik. Olay günü de bize gelmişti. Kızımın kaçırıldığını öğrenince çileden çıktım. Hemen polise gittik. İşin içinde Gülşen'in olduğunu öğrenince şoke oldum. Hiç aklıma gelmezdi. Neden bize bunu yaptı, anlamış değilim.”
Mahallede çok sevilen Ceren de kurtulduğuna sevindiğini belirterek, “İki ağabey beni anneme götüreceğini söyleyerek otomobile bindirip, eve götürdü. O teyze bana çok iyi davrandı. Kahvaltı bile hazırladı. Ben kaçırıldığımı anladım, sonra teyzeye söyledim. Hiç korkmadım. Ama bir daha tek başıma ekmek almaya gitmeyeceğim” diye konuştu.

EVDEN KAÇIRACAKLARMIŞAdana'da, Ceren Akyel'in fidye için kaçırılmasıyla ilgili olayın ayrıntıları ortaya çıktı. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma yapan Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Gasp Büro Amirliği ekipleri, zanlıların daha önce planladıklarını yapamadıklarını, bunun üzerine ikinci bir planı devreye soktuklarını belirledi.
Yapılan ilk plana göre, evde anne Dürdane Akyel ile Ceren'den başka kimsenin olmadığını düşünen Gülşen, arkadaşına kahvaltı yapmaya gidecek, bu sırada boyacı gibi davranan Hilmi Köse ve Emre Kavlak, boya yapma bahanesiyle eve girecekti. Evde keşif yapan Köse ve Kavlak, Gülşen Tüzer'e tokat vurup, bayılmış numarası yapmasını sağlayarak, annenin de elini ve kolunu bağlayıp küçük kızı kaçıracaktı. Ancak Dürdane Akyel'in oğlunun evde bulunması bu planı suya düşürdü. Bunun üzerine dışarıya çıkan Köse ve Kavlak, ekmek almaya giden kızı kandırarak otomobile bindirip kaçırdı. Bir kebapçıda bulaşıkçı olarak çalışan Gülşen Tüzer'in, bu olayı kira ve kredi kartı borcunu ödemek için planladığı iddia edildi.

CEREN'E PSİKOLOJİK DESTEK
Anne Dürdane Akyel, kızı Ceren'in yaşadığı olay nedeniyle psikolojisinin bozulduğunu söyledi.
Olaydan çok etkilendiğini belirttiği kızı Ceren'i yaşananları unutması için tatile gönderdiklerini kaydeden Akyel, “Kızım olay ve ardından yaşananlardan olumsuz etkilendi. Ortamdan uzaklaşması için onu yaylaya gönderdik. Döndükten sonra psikoloğa götüreceğiz. Yaşanan olay ailelere ders olsun. Herkese güvenip kapılarını açmasınlar” dedi.

Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.