KPSS'ye ehliyetiyle giremeyen öğrencinin acı feryadı

KPSS'ye ehliyetiyle giremeyen öğrencinin acı feryadı

Dün yapılan KPSS'nin yankıları bugün de devam ediyor. Yetkililerin sınava ehliyet ile almaması kaosa yol açtı.

Bir Haber Aktüel okuru, ehliyeti ile sınava giremediği için feryadını yazdı. Bütün yıl çalışmasının boşa gittiğini söyleyen Gözde isimli okurumuz şunları yazıyor:

"Merhabalar. Adım Gözde;

İzmir/foçada oturmaktayım. Bu sabah foçadan kalkıp menemene kpss için gitmiş bulunmaktayım. Sınava gireceğim okulda yarım saat önceden bulundum, güvenlik taraması esnasında; saçımdaki tel tokadan tutun da gümüş bilekliklerimi, küpelerimi, evimin anahtarını ve sınavın olmazsa olmazı saatimi bile çıkartmak zorunda kaldım. Ben evde yalnız yaşayan bir insansam bilmediğim bir yere gidiceğimi de düşünürseniz anahtarımı nereye bırakabilirim? Kime nasıl güvenebilirim?

Hadi onları da geçtim ve tam karşıda bir kırtasiye vardı, elim kolum mahkum herşeyimi bırakmak zorunda kaldım. Sonra tekrar içeri girmek istedim bu sefer sınav kağıdımla kimliğimi kontrol ettiler. İş kimliğime gelince ehliyetimi yanıma almıştım ve ehliyetimi kabul etmediler. Halbuki sınav kağıdında fotoğraflı, onaylı özel kimliklerin geçerli olduğu; hatta ve hatta açıklamalı olarak ehliyet, pasaport ve nüfus cüzdanıyla girebileceğimiz yazarken görevli beni içeri almadı. Onda yazan kağıtta ehliyetle girileceği ibaresi yer almıyormuş ama ösym'nin bana yolladığı kağıtta bu böyle yazıyor.

Kime inanayım? Gözümle gördüğüm elimle tuttuğum kağıda mı, yoksa görevliye mi? Sorun çıkarttığımı söylediler ve beni sınava almadılar. 1 senelik çalışmam heba oldu.

Bu kadar saçmalık olabilir mi? Madem öyle ösym başkanlığı hiç üşenmeyip 26 eylül tarihli sınav kağıdıyla bizim içeri alınmamızı kabul edeceğine 28 kasım tarihli birer sınav kağıdı postalasalardı bizde orada yazan bilgiler ışığında sınava girebilseydik. Haber olur mu yazdığım bu konu bilemiyorum ama ben çok mağdurum. Üstelik hiç bir gazetede ve haberlerde ehliyetle girilemeyeceği söylenmiyor. Biliyorum benim gibi çok insan da mağdur. Şimdi geçen 2 senemizin hesabını bize kim verecek?

Bir sonra ki; yani 2 sene sonra ki sınavı beklemek ne acı. Bu kadar saçmalık olmaz. Hepimizin ehliyetinde tc numaramız, kütüğümüz bile yazarken ehliyetimiz niye yazılı olduğu halde geçerli olmuyor. İnsanların hayatlarıyla oynamak bu kadar basit işte. Harcandık tek kelimeyle. Belki ben birinci çıkıcaktım, o kadar emeğimin boşa gitmesinin acısını tarif edemem."

Ehliyetle KPSS'ye giremeyenler dava açacak!

KPSS Ortaöğretim Sınavı'na girmek için salonlarına giden adaylar, yanlarında nüfus cüzdanı yerine TC Kimlik Numaralı ehliyet bulundurunca sınava alınmadılar. Samsun'da aralarında 2 aylık hamile bir adayın da bulunduğu mağdurlar, savcılığa başvurmaya hazırlanıyor.

Samsun OMÜ Fen Edebiyat Fakültesi'nde sınava girmek isteyen yaklaşık 200 aday, nüfus cüzdanları olmadıkları için sınava alınmadı. İçeriye alınmamasına tepki gösteren Yasin Deniz, "ÖSYM Sınav Giriş ve Kimlik Belgesi'nin arkasında yazılan uyarılar kısmında bile, 'Sınava girerken bu belge ile birlikte fotoğraflı ve onaylı ikinci bir özel kimlik belgesini (nüfus cüzdanı, öğrenci kimlik kartı, ehliyet, pasaport vb.) yanında bulundurunuz' ifadesi yazıyor. Bu rağmen bizim geleceğimizle oynadılar. Girişteki görevli bile, 'Bizim de bir saat önce haberimiz oldu' dedi. Görevlilerin bir saat önce öğrendiği değişiklikten bizim nasıl haberimiz olsun. Böyle bir değişikliğin duyurusunu neden yapmıyorlar? İnsanın geleceğiyle oynamak bu kadar kolay mı?" diye konuştu.

HAMİLE ADAY TEPKİLİ

Adaylardan 2 aylık hamile Gülşen Öztürk de, "Bir yıldır dershaneye giderek bu sınava hazırlandım. Bütün hayalim bu sınavdaydı. Tüm emeklerim boşa gitti. Böyle bir uygulama olmaz. Ehliyeti devlet vermiyor mu? Niye sınava almıyorlar. ÖSYM böyle bir uygulama yapıyorsa, tüm iletişim bilgilerimizi daha önce onlara verdik, neden bize haber vermediler" diye isyan etti. KPSS'ye ehliyetli olduğu için alınmayan adaylar, hafta içinde dava açacaklarını söylediler.

İSTANBUL'DAN ZONGULDAK'A GİTTİ, SINAVA GİREMEDİ

Ehliyetle sınava giremeyenlerden İstanbul'dan Zonguldak'a KPSS için gelen Uğur Çiv, giriş belgesinin arka kısmında bulunan uyarıları dikkate alarak sınava girmek için yanında ehliyetini getirdiğini belirterek, "Kilimli Piri Reis İlköğretim Okulunda bulunan bir sınav görevlisi, nüfus cüzdanı ve pasaport haricindeki kimlik belgeleriyle sınava almayacağını söyledi. Görevliye giriş belgesindeki yazıyı kendisine okutmama rağmen 'ehliyetle seni sınava alamam' dedi. Benim gibi birçok kişi ehliyetle sınava alınmadı. Şu an mağdur edildim. Böyle bir uygulama olacaktı da neden giriş belgesine diğer kimlik belgelerini yazmışlar?" diye konuştu.

KEMERLER KORKULUKTA

Kırıkkale'de ise sınav öncesinde saç tokalarından metal paraya kadar aranan adayların, aksesuar veya araç gereçle sınava girmelerine izin verilmediğinden kemerler de çıkarıldı. Kırıkkale İmam Hatip Lisesi'nde sınava girenlerin kemerleri cam kenarındaki korkuluklara asılınca ortaya bu görüntü çıktı
haberaktuel.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.