KPSS skandalında ikinci perde

KPSS skandalında ikinci perde

KPSS skandalına isimleri karışan iki kişi, AKP'li bakan ve milletvekillerini referans göstererek TRT'nin açtığı kadrolara başvuruda bulundu

10-11 Temmuz 2010 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) isimleri şaibeye karışanlar arasında olan iki kişinin personel alımı için TRT'ye başvurduğu ortaya çıktı. Başvurularda referans olarak geçen kişiler skandalın büyüklüğünü gösterirken, bilgiler KPSS'deki şaibe ile AKP'nin doğrudan ilişkili olduğunu kanıtlıyor.
Eğitim Bilimleri sınavının iptal edilerek tekrarlandığı ve diğer bölümlerinde de ciddi şaibelerin olduğu KPSS'de yüksek puan alan, isimleri soruların sızdırılması ve kopya iddialarına karışan Harun Aydın ve Halil İbrahim Baran'ın TRT'ye AKP'li bakan ve milletvekili referansı ile başvurdukları ortaya çıktı.
Skandal, TRT'nin resmi sitesinde (http://sinav.trt.net.tr/trtbasvuru/basvuru.aspx) Harun Aydın ve Halil İbrahim Baran'ın TC kimlik numaraları yazılarak görülebiliyor.
Harun Aydın'ın referansı Bayındırlık Bakanı
TC Kimlik Numarası 65119143550 olan Harun Aydın'ın TRT'nin resmi sitesinde yer alan bilgilere göre Başvuru Numarası 40571. KPSS'de aldığı puan ise 92,23.
Harun Aydın'ın başvuru bilgilerinde, 2000-2003 yılları arasında Gülen cemaatine ait olan Maltepe Dershaneleri'nde ve 2003-2010 yılları arasında ise yine Gülen cemaatine ait olan Özel Samanyolu İlköğretim Okulu'nda öğretmenlik yaptığı belirtiliyor
kamudan.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.