Kötü amcalardan korunma dersi

Kötü amcalardan korunma dersi

AKP milletvekilleri Aşkın Asan ve Alev Dedegil'in çocuklara cinsel istismarın önlenmesi için önerdikleri projeye göre;

İki AK Partili vekil, “cinsel istismarcıya ilaçla tedavi” önerisini içeren yasa tekliflerinin ardından, cinsel istismarın yüzde 70’inin küçük yaşta çocuklara yönelik olduğunu belirterek, çocuklara “iyi ve kötü dokunmanın” öğretilmesini önerdiler.

AK Partili milletvekilleri Aşkın Asan ve Alev Dedegil’in çocuklara cinsel istismarın önlenmesi için önerdikleri projeye göre, anaokulunda başlanacak ve resimlerin de kullanılacağı eğitimlerde, çocuklara vücutlarının nerelerinin gizleneceği anlatılacak. “Çocuklara Yönelik Cinsel Suçlar İle Etkin Mücadele” raporunun ilk adımı yasa teklifi olarak değerlendirildiğini belirten Dedegil, ikinci aşamayı şöyle anlattı:

‘Saldırganlar tanıdık’

“Cinsel suçlarla ilgili bilinçlendirilen ve hangi durumda nasıl davranması gerektiği öğretilen çocuklar, kendilerini daha güçlü ve güvende hissetmektedirler. Cinsel saldırılara maruz kalan çocukların yaşa göre dağılımları incelendiğinde yüzde 30’unun 2-5, yüzde 40’ının 6-10, yüzde 30’unun 11-17 yaş grubunda olduğunu görüyoruz. Bir başka deyişle olguların yüzde 70’ini küçük yaş grubu oluşturmaktadır. Saldırganların yüzde 96’sı erkek, yüzde 80’i de çocuğun tanıdığı birisidir. Bu nedenle ebeveynlerin, çocukların iletişimde bulunduğu kişilere çok dikkat etmeleri, yakından tanımaları gerekmektedir. Çocuklar, iyi-kötü dokunuş arasındaki fark ve mahrem bölgelerinin anlatılarak eğitilebilir. Örneğin bu eğitimler sayesinde tanıdıkları birinin sevecen dokunuşu ile kötü niyetli dokunuş arasındaki fark konusunda küçük yaşlarda bilinç kazanabilirler. Çocuklara bedenlerinin kendilerine ait olduğu ve kimsenin onlardan izin almadan dokunamayacağı bilinci verilmelidir.”

 Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.