Kot Giyen Öğretmene Ceza

Kot Giyen Öğretmene Ceza

Kot Giyen Anadolu Eğitim Sendikası üyesi öğretmene ceza verildi. Konu ile ilgili Anadolu Eğitim Sendikasının Açıklaması

Sendikamız kurulduğundan bu yana siyasi zeminde ayrıştırılan öğretmenlerin birlikte örgütlenebilmesi, zihnen ve şeklen özgürleşebilmesi için çalışmaktadır. Bazı sendikaların yalnız kendine, yalnız bazı başörtüsü ekseninde yürüttüğü özgürlük anlayışını eksik ve taraflı buluyoruz. Anadolu Eğitim Sendikası 18 Mart 2013 Tarihli yönetim kararı ile siyasi bir sembol içermemek ve mesleğin niteliklerine yakışır olmak şartıyla serbest kıyafet eylemini süresiz olarak başlatmıştır.
 
Türkiye genelinde kıyafet eylemliliğini başlatan sendikalar ve üyeleri arasında serbest kıyafetle okullarına giden öğretmenlerin tutanakla tespit edildiği bilinmekle birlikte cezai işleme uğrayan bir öğretmen yoktur. Üyemiz ve Malatya İl Sekreterimiz Deniz Canbek öğretmenimize keten ve kot pantolon giydiği gerekçesiyle idare tarafından verilen yazılı uyarı cezası çeşitli şekillerde serbestlik içinde okula giden öğretmenler arasında bir ilktir. Bu cezaya yapmış olduğumuz itiraz, beyan ettiğimiz yönetim kararı eki ile İl denetmenlik kurulunda görüşülmüş ve ceza kaldırılmıştır. Bu karar bir emsal niteliğindedir. 
 
Kendine demokrat ve kendine özgürlükçü sendikal anlayışı reddeden sendikamız tüm öğretmenleri ve kamuyu rahatlatacak kılık kıyafet yönetmelik değişikliklerinin bir an önce yapılmasını, okullardaki ve siyasetteki türban tartışmasının son bulmasını talep ve arzu etmektedir. Mağduriyetlerin ve kişisel özgürlüklerin örgütsel ve siyasi ranta malzeme olmasını yakışıksız bulmaktayız. Gerçekten özgürleştiğimiz ve kalıcı olarak barıştığımız günler görmek dileği ile örnek disiplin kararının yer aldığı haberi paylaşıyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.