Kopyacı adayı hızı yakalattı

Kopyacı adayı hızı yakalattı

Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndan (KPSS) sonra bir skandal da ehliyet sınavında yaşandı. İstanbul Avcılar'da ehliyet sınavına giren Kasım T., 5 dakika içerisinde 30 soruyu cevaplayınca yakalandı.

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (MEB-EĞİTEK) tarafından gerçekleştirilen Motorlu Taşıt Sürücü Adayı sınavında kopya çekilmesinin önüne geçmek için A-B-C ve D kitapçıkları sınava girenlere dağıtıldı. Avcılar Ticaret Meslek Lisesi'ndeki sınavda Kasım T., diğer sürücü adayları ilk 5 soruya gelmeden 30 soruyu cevapladı. Motor sorularına geçen Kasım T. cebinden bir tomar kâğıt çıkartarak kâğıtların içinde bir şeyler aradı. Sınavda görevli öğretmenlerden biri Kasım T'nin durumundan şüphelendi. Gözetmen öğretmen, bir süre sonra eylemini tekrarlayan Kasım T'nin cebinde A-B-C-D kitapçıklarının cevap anahtarlarını buldu.

Polisin gözaltına aldığı genç, cevapları 'Avcılar Parseller'de devam ettiği sürücü kursu sahibinden aldığını söyledi. Bunun üzerine Avcılar Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği dedektifleri kursun bulunduğu adreste yaptığı aramada, ehliyet sınavına ait 17 adet cevap anahtarı buldu. Polis, kursun sahibi Ercan Ö., kurs çalışanı Şengül K. ve Kasım T'yi gözaltına aldı.

BAŞKASININ YERİNE SINAVA GİRDİLER

Önceki gün de Kadıköy'de 2 bin TL karşılığında kablosuz cep telefonuyla kopya çektiği öne sürülen 7 kişi gözaltına alınmıştı. İzmir'de de başkasının yerine Motorlu Taşıtlar Sürücü Sınavı'na girdiği iddia edilen iki kişi yakalandı.

İzmir'in Bornova Çimentaş Anadolu Lisesi'ndeki sınava gireceklerin kimliklerini kontrol eden görevliler, İ.A. adına düzenlenmiş belgeyi kontrol ederken fotoğrafın değiştirilmiş olduğunu tespit etti. Polis, İ.A'nın belgesine kendi fotoğrafını yapıştıran M.D'nin sınava girmek istediğini belirledi. Menemen ilçesi'nde Şehit Kemal İlköğretim Okulu'ndaki Motorlu Taşıtlar Sürücü Sınavı'nda da V.Y'nin yerine sınava akrabası Ö.A'nın girmek istediği tespit edildi. Bu kişiler hakkında yasal işlem yapıldı.
yeni şafak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.