Konut kredisinde vade 30 yıla çıktı

Konut kredisinde vade 30 yıla çıktı

Şeker Finans, Türkiye'de ilk kez 30 yıl vadeli mortgage'ı piyasaya sürdü. Dar gelirlileri hedef alan üründe 70 bin liralık kredinin aylık taksidi 681 lira.

ŞEKERBANK Genel Müdürü Meriç Uluşahin, bankanın iştiraki olan konut finansman şirketi Şeker Finans’ın temin ettiği 200 milyon dolar tutarında OPIC (Overseas Private Investment Corporation) kaynağı ile 30 yıla varan vadelerde konut kredisi imkanı başlattıklarını söyledi. Konuyla ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan Uluşahin, sadece ikamet amaçlı konutlara verilecek kredinin maksimum  tutarının 450 bin lira olacağını belirterek “Türkiye’de konut sektöründe 30 yıla varan tek vade seçeneği sayesinde, özellikle orta ve  altı gelire sahip tüketicileri ev sahibi yapmayı planlıyoruz. Şu anda sektörde 20 yıllık kredi var ama çok kullanılabilir değil. Bu ürünün arkasında OPIC’ten sağladığımız 25 yıl vadeli 200 milyon dolarlık çok uygun maliyetli kaynak var” dedi.

Faizi yüzde 0.94 civarında

Kredinin gerek OPIC’ten gerek diğer yurt dışı finans kurumlarından devamının mümkün olacağını dile getiren Uluşahin, kendi altyapısıyla kredi tahsis süreçlerinde  derecelendirmeleriyle beraber bunun önümüzdeki dönemlerde ikincil piyasalarda halkı arzını planladıklarını söyledi. Kredilendirmede ortalama büyüklüğün 70 bin lira civarında, maksimum büyüklüğün ise 450 bin lira olacağına dikkati çeken Uluşahin, yatırım amaçlı kredi almak isteyenlerin müşteri portföylerinde yer almayacağını, gerçekten ev ihtiyacı olanlara kredi  vereceklerini, özellikle orta ve alt gelir grubundaki tüketicilerin hedeflendiğini kaydetti. Meriç Uluşahin “Kredi, Şeker Finans’ın bütçesinde yer alacak. Önümüzdeki dönemde bu şirket sadece mortgage ve ev kredilerinde kalmasın, başka tüketici finansmanı pazarına da girsin isteriz. Bunu da gündeme getirebiliriz” dedi. Şekerfinans Genel Müdürü Bahadır Teker de, kredinin aylık faizinin yüzde 0.94, aylık taksidinin 681 lira olacağını belirtti.

Stargazete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.