Kont Dracula'yı Fatih öldürdü

Kont Dracula'yı Fatih öldürdü

Birçok korku filmine konu olan Kont Dracula, Osmanlı Devleti'nin başını uzun süre ağrıtmıştı.

 

ENSONHABER.com/ÖZEL Gerçek adı Vlad Tepeş olan fakat efsanelerde Kont Dracula olarak bahsedilen Kazıklı Voyvoda, uzun süre Eflak (Romanya) voyvodalığı yapmış bir prensdi. Vlad özellikle esir düşmüş Osmanlı askerlerini kazıklara geçirerek işkence yapmasıyla tanınmış ve işkence konusunda sınır tanımadığı için zaman içinde efsaneleşerek ünlü vampir Kont Dracula ismiyle bir çok yazılı ve görsel eserde yer almıştır.

KANLARI FIÇILARDA TOPLATIYORDU
Osmanlılarca mağlup edilen babası onu Osamnlılar'a rehin vermiş ve 6 yıl boyunca Osmanlı'da rehin olarak yaşamıştır. 1448 yılında Osmanlı'nın desteğiyle Eflak'ın başına geçmeye kalkışmış fakat Eflak Beyi tarafından yenilgiye uğratılarak sürgün edilmiştir. Daha sonra Erdel Beyi kendisine Erdel'i koruması suretiyle bir ordu vermiş fakat Vlad bunu bir fırsat bilerek Eflak'a saldırmış ve Eflak'ta yönetimi ele geçirmiştir. Eflak Beyi olarak 6 yıl hüküm sürmüş ve bu süre içerisinde rakipleri ve düşmanlarını akıl almaz işkencelerle idam etmiştir. Bu işkencelerden en ünlüsü ise, idam edilecek kişiyi makatından bir kazığa geçirmesi ve idam edilecek kişinin o an ölmeyip acı ve kanlar içerisinde bir ya da iki gün içerisinde ölmesidir. Kazığa geçirilenlerin kanlarını fıçılarda toplatıp şarap gibi içtiğine dair söylentiler daha sonra onun bir vampir olduğu yönünde efsanelerin doğmasına sebep oldu.

İşte Vlad Tepeş (Kazıklı Voyvoda)

5 KİLOMETRE BOYUNCA CESET
Binlerce Türk ve Bulgarı çesitli işkence yöntemleriyle öldüren, 20 bin Osmanlı savaş esirini kazığa geçirerek öldüren Vlad'a karşı bir ordu hazırlatan Fatih Sultan Mehmet, Eflak'ın başkenti targovişte'ye ulaştığında 5 bin kilometre boyunca kadın, erkek ve çocuklardan oluşan kazıklara geçirilmiş 20 bin cesetle karşılaştı ve aynı zmaanda Vlad şehirden çoktan kaçmıştı. Bununla yetinmeyen Vlad, gittiği her yerde kuyuları zehirledi, tarlaları yaktı, hayvanları öldürdü ve veba hastası olan mahkumları hapishaneden çıkararak Osmanlı bünyesine girlerine zorladı. Bu şekilde Osmanlı ordusunda bir salgın başlatmayı düşünüyordu.

ROMENLERE GÖRE KAHRAMAN
Macarista'a kaçan Vlad, Macaristan Kralı'ndan yardım istemiş fakat Macaristan Kralı'nın Osmanlı ile arasında esen barış rüzgarları nedeniyle bu isteği kabul etmemiş ve Vlad'ı tutuklamıştır. Bir süre sonra Macaristan Kralı ile iyi ilişkiler kuran Vlad, tekrar Eflak'a dönmüş, beyliğini ilan etmiş fakat Osmanlı ile yapılan bir savaşta orduları yenilmiş ve kendisi de öldürülmüş, kafası İstanbul'a gönderilmiştir.

Vlad'ın bir vampir olduğu rivayeti Almanya,Macaristan ve Rusya'da yayıldı.Buna rağmen Romen halkı onu bir kahraman olarak görmeye devam etti.
 
Daha sonra Bram Stoker III. Vlad'dan esinlenerek Dracula adlı romanı yazmıştır.Böylece Vlad, meşhur vampir Kont Drakula'ya dönüştü.Drakula'nın şatosu olarak bilinen Karpat dağlarındaki Bran Şatosu Veliaht Dominic von Habsburg'a Romanya'da törenle 26 Mayıs 2006'da iade edildi. Romanya 1948 yılında şatoya el koymuştu.

ensonhaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.