Koncuk, Türk Dayanışma Konseyinde Konuştu

Koncuk, Türk Dayanışma Konseyinde Konuştu

Türkiye Kamu-Sen ve merkezi Ankara'da bulunan 70 sivil toplum örgütünden oluşan Türk Dayanışma Konseyi birlik ve dayanışma toplantısında bir araya geldi.

 

Türkiye Kamu-Sen Genel Merkezi Ali Özer Türk Evi’nde yapılan toplantıya Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, Türk Enerji-Sen Genel Başkanı Celal Karapınar, Türk İmar-Sen Genel Başkanı Necati Alsancak, Türk Haber-Sen Genel Başkanı İsmail Karadavut ile, Türk Dünyası Kadınları Dostluk ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Şenol Bal, Türk Hukuk Enstitüsü Genel Başkanı Prof.Dr. Ali Akyıldız ve Türk Dayanışma Konseyi’ne bağlı kurum ve kuruluşların temsilcileri ve yöneticileri katıldı.

 

KONCUK: KAFALAR KARIŞTIRILIYOR, KAMUOYU YANILTILIYOR

Toplantının açılışında bir konuşma yapan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, son dönemde açılım adı altında yapılan faaliyetlerin her geçen gün hız kazanarak devam ettiğini ve Türk milletinin yaşananlardan büyük rahatsızlık duyduğunu söyledi. Koncuk, “Son aylarda başlatılan bu ihanet süreci hız kazanarak devam etmektedir. Elbette bu yaşananların ülkemize olan maliyetini ve yaratacağı sonuçları gayet iyi tahmin edebiliyoruz. Zaman zaman Türkiye Kamu-Sen olarak bu sürece tepkimizi ortaya koymaktayız. Gösterdiğimiz bu tepkiler asla ve asla şiddete dayalı tepkiler değildir. İnsanların önüne konulan bu süreçte ne yazık ki kafalar karıştırılıyor, kamuoyu yanıltılmaya çalışılıyor. Tabii bizler ülkemizin birliği ve beraberliği için, ülkemizin bölünmez bütünlüğü için, üniter devlet yapımızın bozulmaması için direncimizi muhafaza edeceğiz.”  dedi.

 

KONCUK: TÜRK EĞİTİM-SEN’İN ANKETİ VATANDAŞIN DÜŞÜNCESİNİ ORTAYA KOYMUŞTUR

Türk Eğitim-Sen’in sürece ilişkin Kamu çalışanlarına yönelik yaptığı anketten örnekler veren Genel Başkan İsmail Koncuk, ortaya çıkan sonuçların hiçte Hükümetin söylediği gibi olmadığını belirtti. Koncuk,  “Hükümetin bu açılım süreci çerçevesinde milleti ikna ettiğine dair haberler çıkıyor, bunlar doğru değil. Türk Eğitim-Sen’in yaptığı anket bu işin hiçte öyle olmadığının bir göstergesidir. Ankete katılan Kamu çalışanları sürecin söylendiği gibi olmadığını çizilen pembe tabloların gerçeği yansıtmadığını verdikleri oylarla bizlere göstermişlerdir. Ankette kamu çalışanlarının % 68.5’i PKK terör örgütü ve İmralı ile görüşülerek barışın sağlanabileceğine inanmadığını belirtmiştir. Yine kamu çalışanlarının büyük bölümü bu süreci çözülme ve ihanet süreci olarak nitelemektedir. Sadece süreç değil ortaya atılan Başkanlık sistemi önerileri de toplumda ve kamu çalışanları nezdinde itibar görmemektedir. Ayrıca eyalet sistemine karşı da % 80 oranında ciddi bir karşı duruş bulunmaktadır. Bu sonuçlar bizlere siyasi iktidarın elini kolunu sallayarak bu işleri yapamayacağını göstermektedir.”  dedi.

 

KONCUK: KİMSE BU SÜRECİ TÜK MİLLETİNE BONBON ŞEKERİ GİBİ YUTTURMAYA KALKMASIN

Dağdaki teröristlerin ortaya koyduğu şartları sert bir biçimde eleştiren Genel Başkanımız İsmail Koncuk, Türk Milletinin bu sözde şartlara asla prim vermeyeceğini yineledi. Koncuk,  “En son dağdaki terörist Karayılan’ın açıklamalarını hep birlikte gördük, 3 aşamalı bir plandan bahsediyor ve en sonunda da yeni Anayasa ve bebek katilinin serbest kalmasına vurgu yapıyor. Başbakan Erdoğan’ın danışmanı Yalçın Akdoğan Karayılan süreci bilmiyor dese de bu isteklerin İmralı mektuplarından hareketle ortaya konulduğu açıktır. Elbette Türk milleti bu şartları asla kabul edecek bir noktada olamaz. Analar ağlamasın, akan kan dursun gibi süslü laflarla bu süreci kimse Türk Milletine bonbon şekeri gibi yutturmaya kalkışmasın. Türkiye Kamu-Sen ve Türk Dayanışma Konseyi gibi kuruluşlar bu süreçte çok önem arz etmektedir. Bu sebeple önümüzdeki günlerde yaşanan bu sürece karşı demokratik olarak verebileceğimiz tepkiler ve izleyeceğimiz yolu hep birlikte belirleyeceğiz. Toplantımıza katılan herkese teşekkürlerimi sunuyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

 

ŞENOL BAL: MİLLİ HASSASİYETİ OLAN TÜM KURUMLARI TÜRK DAYANIŞMA KONSEYİ ÇATISI ALTINA BEKLİYORUZ

Genel Başkan İsmail Koncuk’un ardından söz alan Türk Dünyası Kadınları Dostluk ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Şenol Bal ise, Türk Dayanışma Konseyi’nin ülke genelinde çok ciddi çalışmalar yaptığını ve bu çalışmaların hızlanarak devam edeceğini söyledi. Bal, “Türk Dayanışma Konseyi’nin çalışma ve faaliyetleri devam etmektedir. Bugüne kadar 15 ilde Anayasa paneli toplantıları düzenledik. Bu panellerimize ara vermeden devam edeceğiz. Önümüzdeki dönemde çok daha yoğun ve etkin bir çalışma içerisinde olacağız. Bundan sonra daha sık bir şekilde Türk milletini uyarma ve uyandırma çabası içinde olacağız. Türk Dayanışma Konseyi’nin bundan sonra izleyeceği yol haritasına yönelik yapacağınız katkıları bizim için son derece önemlidir. Milli hassasiyeti olan tüm kurum ve kuruluşları Türk dayanışma Konseyi çatısı altına davet ediyoruz” dedi. 

Yapılan konuşmaların ardından toplantıya katılan Türk Dayanışma Konseyi’ne bağlı kuruluşların yönetici ve üyeleri yaşanan sürece ve önümüzdeki günlerde izlenecek yol haritasına yönelik görüş ve önerilerini dile getirdiler.

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.