Koncuk: Birileri Şehit Ailelerin İsyanını Duymalıdır

Koncuk: Birileri Şehit Ailelerin İsyanını Duymalıdır

“ACIMIZ EVLATLARIMIZI ŞEHİT VERDİĞİMİZ GÜNDEN DAHA BÜYÜK”

 

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Dayanışma Konseyi 18 Mart Şehitler haftası münasebetiyle Şehit Aileleri Dernekleri Federasyonunu ziyaret etti.

Böylesine önemli ve anlamlı bir hafta içerisinde Türkiye Kamu-Sen ve Türk Dayanışma Konseyi’nin ziyaretinden büyük memnuniyet duyduğunu dile getiren Şehit Aileleri Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Hamit Köse, son günlerde yaşanan gelişmelerin şehit ailelerinin içini acıttığını söyledi. Köse, “Bizler Devletin ve milletin varlığı ve bütünlüğü  için, bayrağımızın varlığı için evlatlarımızın ellerini kınalayıp ya şehit ol ya gazi diyerek devletimize teslim ettik. Ancak görüyoruz ki, şu anda şehit kanı üzerinden, o paçavraların altında pazarlıklar yapılmaktadır. Yaşanan bu gelişmeler bizleri çok rahatsız ediyor. Bizim evlatlarımız boşuna mı şehit oldu diye acı yaşıyoruz? Başbakan hep şehitleri ezdirmeyeceğiz dedi ama tam tersini yapıyor. Pazarlık yapan şerefsizdir, dedi, şimdi pazarlık masasında oturuyor, Oslo süreci yok dedi ama orada görüştükleri ortaya çıktı, Habur’da mobil mahkemeler kurdular, bizler Türkiye Kamu-Sen’le birlikte suç duyurusunda bulunduk ama bir sonuç çıkmadı. Milletvekilleri teröristlerle kucaklaştı gereken yapılacak dendi ama yine bir şey yapılmadı. Bedelli askerliğe karşıyım dedi ama bedellinin yolunu açtı.”  dedi.

 

KÖSE: ŞEHİT KANI BALDIRAN ZEHRİNDEN ACIDIR

Bu “U” dönüşlerin içlerini acıttığını söyleyen Hamit Köse, Hükümeti “şehitlerin kanını içiyorsunuz” diyerek derhal bu görüşmelerden vazgeçmeye çağırdı. Köse, “Söylenen sözler ve devamında yapılan bu dönüşler içimizi acıtmakta, canımızı yakmaktadır. Yetkililere sesleniyorum, bu yaptıklarınızla şehitlerin kanlarını içiyorsunuz, bu kanlar baldıran zehrinden daha acıdır. Şimdi pazarlıklar neticesinde “Akil adamlar” lafı ortaya atıldı. Biz onlara akil adamlar değil, atıl adamlar diyoruz. Geçtiğimiz günlerde İmralı’da yapılan görüşmeler basına sızdı. Bunları üzülerek okuduk, sızanların içeriğine bakıyoruz ve büyük rahatsızlık duyuyoruz. Neden bu yazılanlar yalanlanmıyor? 10 yıldır Hükümetsiniz bir adım atmadınız da şimdi mi aklınıza geldi? Neyin karşılığında şimdi adımlar atmaya başladınız, ne tavizler verdiniz?”  dedi.

 

KÖSE:BU İHANETE ORTAK OLMAYIZ 

Şehit Aileleri Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Hamit Köse hiçbir şehit ailesinin bu görüşmelere destek vermediğinin altını çizdi. Köse, “Şehit aileleri yapılan bu görüşmeleri üzüntüyle izlemektedir. Bizler bu ihanete asla ortak olmayız. Kimse Türk halkını kandırmaya çalışmasın. Emin olun bu haberleri dinlerken evlatlarımızın şehit olduğu günden daha büyük bir acıyı yaşıyoruz. Şehit aileleri diri diri mezara sokulmaktadır. Analar ağlamasın diyenlere soruyorum, anaları şehitlerin anası mı ağlattı? Yazık oldu şehitlerimize, yazık oldu gazilerimize, yazık oldu ülkemize” diyerek sözlerini noktaladı.

 

KONCUK: BİRİLERİ ARTIK ŞEHİT AİLELERİN İSYANINI DUYMALIDIR

Son dönemde terörle yapılan pazarlıkların utanç verici olduğunu vurgulayarak sözlerine başlayan Genel Başkanımız İsmail Koncuk ise, Şehit Aileleri Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Hamit Köse’nin sözlerinin her şeyi özetlediğini ifade etti. Koncuk, “ Bir şehit babasının annesinin sözleri üzerine bir şeyler söylemek oldukça zor. Çünkü acıyı, ızdırabı en iyi yaşayan ve bilen onlardır. Çocuğumuzun şehit olduğu günden daha büyük bir acıyı bu günlerde yaşıyoruz diyen bir babanın sözünü bu ülkeyi yönetenlerin duyması gerekmektedir. Gerçek duygular bunlardır. Bu ülkeyi yöneten siyasi iktidar ihanet projelerinden derhal vazgeçmelidir. Bu yapılanlar Anaların ve Babaların içlerini daha fazla yakmasın yaralarını kanatmasın. Özellikle bu ülke için canını veren şehitlerimizin kemiklerini sızlatmasın. Memleket için, millet için, vatan için, bayrak için bu toprağa düşen tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet ailelerine sabır ve başsağlığı diliyorum” dedi.

 

ŞENOL BAL: SİZLER BİZLERE EMANETSİNİZ

Türk Dayanışma Konseyi adına bir konuşma yapan Şenol Bal ise, şehit ailelerinin bu millete bir emanet olduğunu ve bu emanetlere sahip çıkılması gerektiğini söyledi. Bal, “Türk Dayanışma Konseyi olarak bizler her zaman şehit ailelerimizin yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Şehit erimiz Edirneli Mustafa Kayın’ın çektirdiği bir fotoğrafın arkasında yazan bir yazı çok şeyi anlatıyor aslında bize, diyor ki Mustafa, “Satılmasın diye toprağım, Yıkılmasın diye devletim, Bölünmesin diye milletim,Dalgalansın diye bayrağım,Vatanım için ölür, vatanım için yaşarım, Çünkü ben ülkemin neferiyim.” İşte bu sözler her şeyi anlatan özetleyen sözlerdir. Bu ihanet karşısında hepimiz dertliyiz, bu ihaneti yapanlar artık bu ülkeyi yönetme hakkına da sahip değillerdir. Bu insanlar Türk milletini temsil edecek durumda da değildir. İnşallah bu yanlışlardan bir an önce dönülür, sizler bize şehitlerimizin evlatlarımızın emanetisiniz. Bizler sizlere çok şeyler borçluyuz ve her zaman sizlerleyiz.”  dedi.

Ziyarete Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Türk Yerel Hizmet-Sen Genel Başkanı İlhan Koyuncu, Türk İmar-Sen Genel Başkanı Necati Alsancak, Türk Ulaşım-Sen Genel Başkanı Nazmi Güzel, Türk Kültür Sanat-Sen Genel Başkanı Hasan Hüseyin Yılmaz, Genel Merkez yöneticilerimiz, Türk Dayanışma Konseyi üyeleri ve birçok şehit yakını katıldı.

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.