KKTC’de 14’üncü maaşlar kalkıyor

KKTC’de 14’üncü maaşlar kalkıyor

Bakanlar Kurulu, kamunun bir çok alanında, özel nitelikli kuruluşlar, kamu bankaları ve iştiraklerinde uygulanan çalışanlara 14'üncü maaş uygulamasını kaldırma kararı aldı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Bakanlar Kurulu, kamunun bir çok alanında, özel nitelikli kuruluşlar, kamu bankaları ve iştiraklerinde uygulanan çalışanlara 14'üncü maaş uygulamasını kaldırma kararı aldı.

Ancak kararın uygulanması için yasa tasarısının KKTC meclisinde onaylanması gerekiyor. Hükümet ise, mecliste azınlıkta bulunuyor. Hükümet sözcüsü ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün, 14'üncü maaş uygulamasını kaldırmayı amaçladıklarını ve tüm devlet kurumlarında yılda 13 maaş uygulanacağını açıkladı. Hükümetin aldığı kemer sıkma önlemleri, yasa tasarılarının onaylanması halinde hayata geçecek. Hükümet daha önce de 'siesta' adı verilen yarım gün mesaiyi kaldıran ve yüksek maaşlı emeklilerden vergi alınmasını öngören yasa tasarısı hazırlamıştı. 50 sandalyeli mecliste 24 milletvekili bulunan hükümet, azınlıkta olması nedeniyle, sendikaların büyük tepkisini çeken kararların yasalaşmasının güç olduğuna dikkat çekiliyor. Tasarılar meclisten geçmesi ve cumhurbaşkanının onaylamasının ardından yürürlüğe girecek. KKTC'de bu yılki bütçe açığının 250 milyon liranın üzerinde olması bekleniyor. Türkiye KKTC'ye her yıl artan oranda yardımda bulunuyor.
Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.