'Kıyıları sarıya boyayacağız'

'Kıyıları sarıya boyayacağız'

Bakan Ergün, referandumda kırmızı ile gösterilen illerin sarıya boyanacağını söyledi.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, referandumda kırmızı ile gösterilen 'hayırcı' illerin seçimlerde sarıya boyanacağını iddia etti.

Hürriyet'in haberine göre; AK Parti, bugünden itibaren Kızılcahamam'da referandumda yüzde 42 'hayır' oyu veren illerle ilgili analize hazırlanırken Ergün, kentleri 9 ay sonra yapılması planlanan seçimler açısından değerlendirdi.

Ergün, şöyle konuştu: “9 ay sonra seçimlerde şimdi kırmızı görünen iller de sarı olacak. Kıyıları sarıya boyama çalışmalarımız başladı. Referandumda iki soru soruldu: 'Hayır mı evet mi?' Ama seçimlerde 'Hangi partiye oy verecekiniz' diye sorulacak. Ak Parti bir ilde birinci değilse, ikinci çıkacak. Örneğin referandumda Manisa, Denizli ve Uşak hayır oyu veren kırmızı illerdi. Seçimlerde buralar kırmızı kalmaz. Ak Parti buralarda birinci parti çıkacaktır. Bu şerit değişecek. İzmir'i ele alalım. Evet oyları yüzde 37 çıktı. 37 az bir oy mu? Sizi birinci parti yapar. Bilemediniz ikinci parti olursunuz. Tablo bizim açımızdan kritik değil.”
akşam

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.