Kırtasiyeyi şimdi alın fiyatlar artacak!

Kırtasiyeyi şimdi alın fiyatlar artacak!

Kırtasiye ürünlerinin fiyatları bu yıl geçen yılla aynı kaldı. Satışların düşmesinden korkan esnaf zam da yapmadı. Ancak uyarmakta fayda var..

Okul alışverişinin asıl yükü kırtasiyede. Bir çocuğun toplamda en düşük kırtasiye masrafı 43 TL'ye mal oluyor. Sınıflar yükseldikçe masraf da artıyor..

Çocuğun okul kaydını yaptıktan, önlük, üniforma aldıktan sonra sırada kırtasiye alışverişi geliyor. İlk derste ya da kayıt sırasında öğretmenler, dersler için gerekli olan malzeme listelerini çocuklara veriyorlar. Genellikle markası ile verilen kırtasiye malzemelerini büyük mağazalarda bulabileceğiniz gibi bazılarını işportada da bulmanız mümkün. Kırtasiye ürünlerinin fiyatları bu yıl geçen yılla aynı kaldı. Satışların düşmesinden korkan esnaf zam da yapmadı. Ancak, mağaza sahipleri okullar açıldıktan sonra fiyatların artacağını söylüyor. Okul kırtasiyesini işportada 43 TL'ye mal edebileceğiniz gibi 145 TL'ye de mal edebilirsiniz. Mağazalarda ise en düşük kırtasiye paketini 65 TL'ye maledebilirsiniz.

LİSTELER VELİLERİN ELİNDE
Kırtasiye için okullardan verilen listeler ile alışverişe çıkan veliler memnun. Çünkü ne gerektiğini, markası ve adı ile bilmeleri işlerini kolaylaştırıyor. Veliler bazı okul malzemelerini alırken markayı alamasalar da yakın ya da benzeri ürünleri de satın alıyor. Veliler fiyatları en uygun şekle getirmek için alışverişlerinin tamamını olmasa da bir kısmını işportadan yapıyor. Her bütçeye uygun ürünlerin bulunduğu işportacı ve mağaza sahipleri satışlardan memnun. Ayrıca birçok mağaza okul sezonunda velilerin daha rahat satın alabilmesi için yüzde 30'a varan indirimler yapıyor.

OKULLARDA VELİLERDEN 40 AYRI ÇEŞİT PARA TOPLANIYOR
Bağımsız Eğitimciler Sendikası'nın, yaptığı araştırmaya göre, okullarda yıl boyunca velilerden tam 40 isim adı altında para toplanıyor. Bağımsız Eğitimciler Sendikası Başkanı Gürkan Avcı, "Toplamda 100 ile 2 bin TL arasında ailelerden zorla bağış alınıyor" dedi. Toplanan ilginç zorunlu bağışlardan birkaçı:

Vakıf parası
Okul aile birliği aidatı
Kızılay ve hayır kurumlarına yardım parası
Muhtelif günlere özgü hediye parası
Elektrik, su, telefon parası
Kapı, musluk vb. tamir parası
Perde parası
Okul arması parası
Fotokopi ve sınav parası
Pul parası
Sınıf temizletme parası

'ALIŞVERİŞE MUTLAKA ÇOCUĞUNUZLA ÇIKIN'
Beşiktaş Kabalcı kitap evinin müdürü Ufuk Deniz, satışlarından çok memnun. Ufuk Deniz, "Aileler ellerinde listelerle geliyor, çalışanlar yardımcı oluyor, böylece onların işleri en kısa sürede bitiyor ve yorulmamış oluyorlar. Çocukları ile gelmeleri de önemli. Çünkü eksik bir şey olduğunda onlar ebeveynlerine hatırlatıyor" dedi.

'TEKERLEKLİ İSTENİYOR'
Mahmutpaşa'da yıllardır esnaflık ile uğraşan Firdevs Hanım, ailelerin ilkokul çocukları için çanta alırken özellikle tekerlekli, çekçekli olanları tercih ettiklerini belirtirken, 12-17 yaş arası için ise daha çok sırt çantalarına yöneldiğine dikkat çekti. Firdevs Hanım, "Aileler çocuğun rahatlığını ve sağlığını düşünüyor, çocuklar ise rengine ve üzerindeki karakterlere bakıyor" dedi. (Takvim)

'500 TL'YE KADAR ÇIKIYOR'
Fındıkzade de kırtasiye dükkanı işleten Işıl Türker, kırtasiye piyasasında kıpırdanmanın bayrama doğru yaşanacağını ifade ederek, "Bir öğrencinin kırtasiye malzemesi olan kalem, silgi, defter, gönye, kalemtraş, kuru ve sulu boya, çanta ve birinci sınıflar için abaküs, sayı fasulyesi gibi ihtiyaçları bir veli 50 TL'ye kadar temin edebilir. Ama malzemenin kalitelisi ve lüksü istendiği takdirde masraf 500 TL'ye kadar çıkabiliyor" şeklinde konuştu.
(Takvim)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.