Kimse pişmemiş aşa su katmasın

Kimse pişmemiş aşa su katmasın

Bedelli askerlikle ilgili spekülasyonlara son noktayı Başbakan Erdoğan koydu. Suriye gezisi öncesi açıklama yapan Erdoğan, kendisinin herhangi bir taahhütte bulunmadığını vurgulayarak, 'Kimse pişmemiş aşa su katmasın. Pişmiş aş varsa paylaşırız' diye konu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bedelli ve tek tip askerlikle ilgili spekülasyonlara açıklık getirdi. Suriye yolculuğu öncesi soruları yanıtlayan Erdoğan, kendisinin bedelli askerlikle ilgili bir taahhütte bulunmadığını vurgulayarak, 'Kimse pişmemiş aşa su katmasın' dedi. Erdoğan, Suriye yolculuğu öncesi gündemdeki konularla ilgili özetle şu mesajları verdi:

BEDELLİ ASKERLİK: Benim böyle bir taahhüdüm olmamıştır. Pişmemiş aşa kimse su katmasın. Ortada pişmiş aş varsa bunu beraber milletçe paylaşırız ama böyle bir şey söz konusu değil. Bu konuda Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) yaklaşımı bizim için önemli. Konunun teknik boyutu tamamıyla TSK'ya ait.

MEDYAYA TEPKİ: Böyle bir taahhüdü yapmadığım halde böyle bir taahhütte bulunduğumun söylenmesi beni üzer. İsmi verilmeyen milletvekili kimdir bilemiyorum. Kimse ismi yazılsın. Biz de 'nerede verdik bu sözü' diye hesabını ona soralım.

BRİFİNG ALACAĞIM: Şu anda TSK bu konuyla ilgili çalışmalarını bitirdi veya bitiriyor. Ben kendilerine sadece bir gün vereceğim. Bu hafta Pakistan ziyaretimiz olduğu için büyük ihtimalle önümüzdeki hafta gerçekleştireceğiz. Kendileri bize gelip bir brifing verecekler. Adil olmayan bir çizgiyi hiçbir zaman düşünemeyiz. Bu yanlış olur.

HSYK ÜYELERİNİN İSTİFASI: HSYK ile ilgili konu bizimle ilgili bir konu değil. HSYK üyeliğinin kendi yasal çerçevesi var. Süreç mevzuat çerçevesinde işleyecektir. Mevzuata göre görev süresi dolanlar ayrılacak, yerlerine gelecek olan üyeler de yeni anayasa paketinde belirlendi ve bu üyeler yeni düzenlemeye göre seçilip görevlerine başlayacak. Atamalar noktasında, kimin nereye nasıl atandığı hususunda polemiğe girmeme gerek yok. Bu konuda da muhatabımız değiller. ANKARA

HİCABİ DURSUN'UN DURUMU
Yargıtay, Danıştay, Sayıştay gibi kurumların dışından seçilecek üyeler için 45 yaş sınırı söz konusu. Bu bilindiği halde spekülasyon meydana getirilmek isteniyor. Sayın Dursun, Anayasa Mahkemesi'nin Meclis'ten geçmek suretiyle Sayıştay'dan gelen üyesi olmuştur. Hayırlı
olsun.

CİHANER'İN DİNLETTİĞİ İDDİASI
Bu süreç içinde bizler hassasiyetimizi hep koruduk, korumaya devam ediyoruz, devam edeceğiz. Yasalar neyi gerektiriyorsa, bu çerçevede adımlarımızı atacağız. Bundan kimsenin endişesi olmasın.

PAKİSTAN'A GİDİYOR
Dün Suriye'de temaslarda bulunan Erdoğan, bugün de Pakistan'a gidecek. İki günlük ziyareti sırasında Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zardari, Başbakan Yusuf Rıza Gilani ve üst düzey yetkililerle bir araya gelecek olan Erdoğan, Pakistan'da yaşanan son yılların en büyük sel felaketinin etkilerini de yerinde görecek.

'FERMAN DİNLEMEZ İSRAİL BÖLGEDE YALNIZ KALACAK'
Başbakan Tayyip Erdoğan, Suriye ziyaretinde, 'İsrail, özür dilemek ve ailelere tazminat ödemek durumundadır' dedi. Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ile yaptığı görüşmenin ardından Halk Sarayı'nda ortak basın toplantısı düzenleyen ve gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, özetle şunları söyledi:

- Türkiye ve Suriye, iki kardeş ülke. Özellikle son dönemlerde atılan adımlarla, siyasi, ekonomik, ticari, kültürel alanda çok büyük mesafeler alındı.

- (Yardım filosuna saldırı) Burada İsrail, özür dilemek ve ailelere tazminatlarını ödemek durumundadır.

- Bütün bu olaylar cereyan ederken, hala burada çekimser kalabilen veyahut da İsrail'in yanında yer alabilen ülke veya ülkeler de vardır. Bu tabii böyle bir insanlık suçu karşısında, bu takınılan tavırları tarih affetmeyecektir.

- İsrail ile askeri ortak tatbikatlarımızı yapmıyoruz. Bunları şu anda durdurmuş vaziyetteyiz ama özel sektörün yapmış olduğu ticari anlaşmalar var, onları sürdürüyoruz.

- Tabii bütün bunlar İsrail'in bundan sonraki süreçte de takınacağı tavırlardır. Bu tavırlara göre bizim tavrımız şüphesiz ki değişecektir.

- İsrail bu ferman dinlemez, kendine göre tavırlarını sürdürdüğü müddetçe yalnızlaşmaya mahkum olacaktır, yalnızlaşacaktır. Bunu bölge için söylüyorum. Dünyada durumu farklıdır ama bölgede çok daha farklıdır. Türkiye olarak bizim bu noktada tavrımız da hassasiyetini korumaktadır.
Akşam

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.