Kimliğe 'Hıristiyan' yazıldı, düzeltmek için mahkemeleri dolaşıyor

Kimliğe 'Hıristiyan' yazıldı, düzeltmek için mahkemeleri dolaşıyor

'Arkadaşlarım dalga geçiyor' diye ismini değiştiren Abuzer Padır'ın başına gelmedik kalmadı.

Alay konusu olmaktan kurtulmak için Konya 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ne başvurarak adını 'Ferhat' olarak değiştirdi. Ancak bu karar yeni problemleri beraberinde getirdi. Eşinin ve çocuklarının nüfus cüzdanını da değiştirmesi gerekiyordu.



Mahkeme kararını yanına alarak bağlı bulunduğu nüfus müdürlüğüne gitti. Kimliklerdeki 'Abuzer', problemsiz olarak 'Ferhat'a dönüştürüldü. Fakat nüfus memuru, 4 aylık Berat Salih'in cüzdanında bir hata yaptı. Din hanesine İslam yerine, 'Hıristiyan' yazdı. Yanlışlığı fark eden baba, memurdan hatasını düzeltmesini istedi. Fakat hiç beklemediği bir cevap aldı: Mahkeme kararı olmadan değişiklik yapılamaz!

Aile, öfkeliydi. Görevlinin hatası yüzünden Abuzer Padır'ın ikinci kez adliye koridorlarını aşındırması gerekiyordu. Nüfus cüzdanındaki din hanesini değiştirmek için mahkemeye başvuran baba, sorumlular hakkında da tazminat davası açmaya hazırlanıyor. Memurun dikkatsizliğinin cezasını kendisinin çektiğini söyleyen Padır, "Memur işini iyi yapmadığı için çocuğumun din hanesine Hıristiyan yazıldı. Kendi hataları yüzünden aylarca dava ile uğraşacağım. Bu büyük haksızlık. Hakkımı yasal yollardan arayacağım." diyor. Oğlunun nüfus cüzdanındaki din hanesini değiştirmek için mahkemeye başvuran Abuzer Padır, uğradığı mağduriyetin giderilmesi için de sorumlular hakkında dava açıyor. Konya İl Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü yetkilileri ise hatanın bilgisayardan kaynaklanmış olabileceğini ileri sürüyor.

zaman

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.