KEY ÖDEMELERİ İLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMA

KEY ÖDEMELERİ İLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Genel Sekreterimiz Mehmet BOZGEYİK'in, EGYO Konut Edindirme Yardımı Birimi Sorumlusu ile ilgili yaptığı görüşmede, listelerin henüz birimlerine ulaşmadığı, ulaştığında son bir listenin yayınlanacağı bilgisi verilmiştir.

5664 sayılı Kanunun (5939 Sayılı Kanunun 2. Maddesi ile değişik) 4’üncü maddesine göre; Tasfiye Halinde Türkiye Emlak Bankası Anonim Şirketinin, kurum ve kuruluşlarca kendisine gönderilen listeler üzerinden yapılan son düzeltme listesini 31.03.2011 tarihine kadar EGYO’na göndermiş olması gerekmektedir. EGYO’nın da bu son düzeltme listeleri üzerinden son bir hak sahipleri listesini Resmi Gazetede yayınlaması gerekmektedir. Ancak EGYO bu tarihe kadar bu son listeyi ne zaman yayınlayacağı konusunda kamuoyuna bir bilgi vermemiştir.

Genel Sekreterimiz Mehmet BOZGEYİK’in, EGYO Konut Edindirme Yardımı Birimi Sorumlusu ile ilgili yaptığı görüşmede, listelerin henüz birimlerine ulaşmadığı, ulaştığında son bir listenin yayınlanacağı bilgisi verilmiştir.Ancak net bir tarih verilmemiştir.

Bu nedenle bizce 31.03.2011 tarihi hak sahipleri açısından dava açma süresinin başlangıcı olarak hesaplanmamalıdır. 31.03.2011 tarihi Tasfiye Halinde Türkiye Emlak Bankası Anonim Şirketinin son düzeltme listelerini EGYO’na gönderme süresinin son günüdür. Hak sahipleri açısından dava açma süresi, son listenin Resmi Gazetede yayınlandığı tarihten itibaren başlayacaktır. 

Ancak EGYO’nın bu güne kadar liste yayınlamaması ve listenin yayınlanacağı tarihe ilişkin bir açıklama yapmaması,  KEY alacağı bulunan üyelerimizde kafa karışıklığına neden olmuştur.

KEY ödemesi alamamış veya eksik almış olan üyelerimiz için dava dilekçe örnekleri hazırlanarak Şubelere gönderilecektir. Bu durumdaki üyelerimizin Mayıs ayı itibariyle Şubelerine başvurarak, dava dilekçesini temin etmeleri ve son listenin açıklanması ihtimali nedeniyle Mayıs ayının son haftasına kadar bekledikten sonra hala Resmi Gazetede  liste açıklanmamışsa 23-30 Mayıs tarihleri arasında dava açmalarını önermekteyiz. 

Bu arada EGYO tarafından son liste yayınlanırsa, dava dilekçelerinin içeriği değişebileceğinden yeni açıklama yapılarak, yeni dava dilekçeleri Genel Merkez Hukuk Büromuz tarafından Şubelere gönderilecektir.

KEY ödemesi alamamış veya eksik almış olan üyelerimizin konuyu web sayfamızdan “http://www.egitimsen.org.tr/ “ ve Şubelerinden takip etmeleri menfaatlerine olacaktır.

http://www.egitimsen.org.tr/icerik.php?yazi_id=3551

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.