Kayısıdaki önlenemeyen fiyat artışı

Kayısıdaki önlenemeyen fiyat artışı

Malatya Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, kayısı üreticilerinin elinde kayısı kalmadığını belirterek, fiyatların daha da artacağını söyledi.

Polatbaş, oda binasında düzenlediği basın toplantısında, bazı kişilerin, 'kayısının, üreticinin ve ihracatçının elinde kaldığı şeklinde talihsiz bir açıklama' yaptığını ileri sürerek, aksine üreticinin ve ihracatçının elinde kayısı kalmadığını vurguladı. Sezon başından beri bu yıl kayısı rekoltesinin çok az olduğunu söylediklerini dile getiren Polatbaş, elinde kayısısı olan üreticilerin henüz ürünlerini satmadıklarını bu nedenle de fiyatların daha da artacağını bildirdi. Polatbaş, şunları anlattı:

''Geçenlerde talihsiz bir açıklama yapıldı. Sanki kayısı ihracatçısının ya da üreticilerin elinde kalmış gibi. Biz sezon başından beri söylüyoruz; 'Bu yıl kayısı yok. Üreticilerimiz ürünlerini satmak için acele etmesin' diye. 'Kayısının kilosu 7 lirayı geçecek' dedik, 8 lirayı buldu. Bundan sonra fiyatlar daha da artacak. Çünkü üreticinin elinde kayısı yine yok.''

Öte yandan Polatbaş, torba yasasının yürürlüğe girmesiyle çitçilerin maliyeye, sulama birliklerine ve TEDAŞ'a olan borçlarını yapılandırabileceklerini belirtti.

cumhuriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.