Kartta promosyona son!

Kartta promosyona son!

EPDK'nın maliyetleri düşürmek amacıyla koyduğu promosyon yasağı 'sadakat kartları'yla hizmet sunan istasyonları endişeye sevk etti

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK), maliyetleri düşürmek amacıyla akaryakıt istasyonlarının promosyon vermesini 31 Ocak 2011 itibarıyla yasaklaması, 'sadakat kartları'yla hizmet sunan istasyonları endişeye sevk etti.

İstasyonlarda tencere, tava, sabun gibi eşya promosyonlarının yasaklanmasına destek veren şirketler, yakıt alınmasıyla puan kazandıran kartların ise devamını istiyor. İstasyonların yetkilileri, sadakat kartlarının, akaryakıt alırken puan toplama imkânı sunduğunu ve bu puanlarla marketlerden veya kataloglardan hediye alınabildiğini belirterek, "Bu kartlar ne olacak? Bazı kartlar, uluslararası bir uygulama.

Türkiye nasıl hariç tutulacak? Bazı kampanyaların süresi 31 Ocak sonrasına sarkıyor. Bu konuda hangi işlem yapılacak?" şeklinde endişelerini dile getirdi. Üst kurul yetkilileri ise, Promosyon uygulamasıyla ilgili şirketlerin başvurularının değerlendirileceğini ve bir içtihat kararının ortaya konulacağını söyledi. Ürün promosyonlarına yönelik yasağa esnaf da destek veriyor. Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken desteğini, "Herkes kendi işini yapmalı." sözleriyle dile getirdi. İstasyonlarda havlu, mendil, tava, sabun gibi promosyon verilmesinin haksız rekabete yol açtığını vurgulayan Palandöken, "Kurulun kararı esnaf açısından son derece olumlu." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.