Karamehmet Digitürk'ü satıyor mu

Karamehmet Digitürk'ü satıyor mu

Digitürk hangi medya patronuna satılıyor?

 

Karamehmet 4 saat yerinden kalkmadığı ihalede, 5 yıla 2.6 milyar $ verdiği Digiturk'ü satıyor mu? İddianın sahibi Sabah Gazetesi yazarı Meliha Okur... Medya dünyasını sarsacak iddiaya göre Ferit Şahenk ile Mehmet Emin Karamehmet, Digitürk için masaya oturdu.

(...) 
Kurumlar üzerinden acımasızca yürütülen kavga, küresel dünyanın dev aktörleri açısından "Türkiye büyüsü"nü bozuyor!.. Örnek verelim. ABD'nin dev finans ve strateji kurumu GE, 4 yıl önce satın aldığı, yüzde 5'e yakın bölümünü 2007'de sattığı, yüzde 20 Garanti Bankası hissesini satma kararı aldı.  GE, yatırım yaptığı ülkelerde geleceği fiyatlayan bir grup. Bulunduğu ülkede geleceğe ilişkin istikrarsızlık sinyali alıyorsa hemen satışı tercih ediyor.

ŞAHENK'İN OMUZUNDA YÜK
O yüzden GE'nin hisse satışı, Türkiye'ye yatırım yapmış diğer yabancılara vereceği mesaj açısından kritik. Türkiye'deki istikrar adına Doğuş Holding'in patronu ve aynı zamanda portföy yöneticisi olan Ferit Şahenk'in omzuna da ciddi bir yük yüklüyor.

Bu ciddi yük 2010'da Şahenk'i, "El çabukluğu maharet!" diyerek şapkadan tavşan çıkarmaya götürüyor. Çünkü milyar doları Türkiye'ye yatırmış olan yabancılar kurumlar üzerinden yürütülen kavgadan çok rahatsız. Diken üstündeler. Pozisyonlarını gözden geçiriyorlar...

DOĞUŞ TÜRKİYE SINAVINI VERECEK
GE'ye satılan yüzde 25 hisse Doğuş Holding'e aitti. İki banka satış esnasında opsiyon sözleşmesini de imzalamıştı. GE, "Aldığım hisseleri eğer satmaya karar verirsem teklifi önce büyük ortak olarak Doğuş Holding'e yapacağım" demişti. Şimdi bu sözleşme hayata geçecek. Doğuş, opsiyon sözleşmesine uygun olarak, ya Garanti Bankası'nda GE'ye ait yüzde 20 hisseyi satın alacak ya da bu hisseye talip olanları iyi takip edecek. Bu yüzden Doğuş, gelecek yeni ortak yoluyla ciddi ölçüde Türkiye sınavını verecek.

MASAYA OTURDULAR
Anladığım o ki, GE'nin hisse satış kararı Doğuş Holding için sürpriz oldu. İnşaatçı, bankacı, medyacı, ithalatçı Doğuş Holding'in hesabı çok farklıydı. Kulislerde, "Doğuş Digiturk'ün yüzde 50 hissesine talip. Çukurova Holding'in patronu Mehmet Emin Karamehmet'le görüşme masasına oturdu" diye konuşuluyordu. Acaba öngörülemeyen satış, Doğuş'un Digiturk ortaklığı hesabını altüst eder mi?

ensonhaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.