Kamulaştırma sekteye uğradı

Kamulaştırma sekteye uğradı

Madımak Oteli'nin kamulaştırılmasında otel sahipleriyle anlaşmaya varılamıyor.

Sivas Olayları'nın meydana geldiği Madımak Oteli'nin kamulaştırılması ile ilgili dün görüşülen davadan karar çıkmadı. Mahkemenin belirlediği bilirkişinin kamulaştırma bedeli olarak tespit ettiği 5 milyon 162 bin TL'ye otel sahipleri itiraz edince dava ertelendi.

2 Temmuz 1993'te 37 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayların meydana geldiği Madımak Oteli'nin kütüphaneye dönüştürülmek üzere kamulaştırılması için tarafların anlaşamaması üzerine Sivas 2'nci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açılan davanın ilk duruşması dün yapıldı.

Alevi Çalıştayı kapsamında Devlet Bakanı Faruk Çelik'in, 24 Şubat'ta Sivas'ta sivil toplum örgütü temsilcileri ile yaptığı toplantının ardından kamulaştırma kararı çıkan ve kentte Valilik, Belediye, Ticaret ve Sanayi Odası, Emlakçılar Odası temsilcilerinin yaptığı tespit sonucunda 4.5 milyon lira değer biçilen otelin sahiplerinin 16 milyon TL istemesi üzerine anlaşmazlık çıkmıştı.

12 milyon TL istiyorlar

7 Haziran'da son kez uzlaştırma komisyonunda pazarlık yapılarak fiyat 5.5 milyon liraya yükseltilmiş ancak işletme sahipleri en son 12 milyon liraya inince uzlaşma sağlanamamıştı. Uzlaştırma Komisyonu'ndan karar çıkmaması üzerine dava süreci başlamıştı. Bakanlıktan kamulaştırma bedeli olarak öngörülen 4.5 milyon lira ve iyileştirme bedeli olan 1 milyon TL de Özel İdare hesabına aktarılmıştı.

Rakam yetersiz bulundu

Mahkemenin belirlediği bilirkişi heyetinin otel için 5 milyon 162 bin TL kamulaştırma bedeli raporu verdiği bildirildi. Ancak daha yüksek fiyat isteyen otel sahipleri bu bedele itiraz etti. Mahkeme değerlendirme yapmak ve yeniden incelemek üzere duruşmayı 23 Kasım 2010 tarihine erteledi. Taraftar mahkeme çıkışında bir açıklama yapmadı.
akşam

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.