Kamu-Sen'de Anneler Günü Programı

Kamu-Sen'de Anneler Günü Programı

Türkiye Kamu-Sen Kadın Komisyonları yaklaşan Anneler günü nedeniyle kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.

Türkiye Kamu-Sen Kadın Komisyonları yaklaşan Anneler günü nedeniyle kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.

 

Konfederasyonumuzun yemekhanesinde gerçekleşen Anneler günü buluşması Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimiz için saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Çok sayıda davetli düzenlene kahvaltıya katılırken, toplantının açılışında bir konuşma yapan Kadın Komisyonları Genel Başkanı Leyla Polat tüm katılımcılara teşekkürlerini sundu.

 

 

 

KONCUK: YAKLAŞAN ANNELER GÜNÜNÜZÜ ŞİMDİDEN KUTLUYORUM

 

Açılış konuşmasının ardından kürsüye gelen Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, tüm davetlileri selamlayarak konuşmasına başlarken, yaklaşan Anneler günü dolayısıyla tüm Annelerin bu özel gününü kutladı. Koncuk, “Öncelikle hepinizin yaklaşan anneler gününü kutluyorum. Allah rahmete erişmiş olan tüm annelerimize rahmet eylesin. Dün de benim annemin ölümünün 4. Yılıydı onu da rahmet ve minnetle anıyorum. Yaşayan annelerimize ise sağlıklı ve huzurlu bir ömür diliyorum.

 

Türkiye iyi günler yaşamıyor, sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. Bu dönemde yaşanan bunca olumsuz şeye karşın ciddi bir ses ciddi bir tepki lazım. Maalesef Türkiye’de bu sesi çıkarabilecek örgütlerin sayısı bir elin parmağını geçmiyor. Ne yazık ki, sadece kendini düşünen kendi için yaşayan bir toplum haline getirildik.

 

Büyük menfaat nedir insanlar bunun farkında değil, nedir büyük menfaat? Bu ülkenin dirliği, birliği ve bütünlüğüdür. Herkes bilmeli ki, en sevdiğimiz varlıklarımız evlatlarımızın yaşayacağı bu coğrafya altımızdan kaymak üzere, çatı tepemize çökmek üzere. Herkes bu gerçeğin farkına varmalıdır. Yüzbinlerce şehidimizin olduğu bu coğrafya birilerinin siyasi ihtiraslarına kurban edilemez.

 

Ülkemizin bir bölgesi terör örgütüne neredeyse teslim edildi. Yollar kesiliyor, mahkemeler kuruluyor. Bu millet açısından zuldür. Bu manzarayı hazırlayanlar kimlerdir? 40 bin insanın katilini kahraman ilan etmeye kalkan insanlar kimlerdir? Bu yapılan saygısızlığı nasıl sineye çekebiliriz? Başta Türkiye Kamu-Sen olmak üzere bu ülkenin dirliği ve birliğine bağımsızlığına inanan herkes silkinip sadece bugünü yaşamayı kenara bırakarak büyük menfaatleri düşünmek zorundadır.

 

Biz kökleri bu coğrafya da olan, değerleri olan bir sendikayız. Bu milletin hür ve bağımsız yaşaması bizim varlık sebebimizdir. Bu millet yoksa bizim varlığımızın da bir anlamı yoktur.

 

Bugün Milliyetçiler günü. Milliyetçilik, vatanını, beraber yaşadığı insanları mezhebine meşrebine bakmadan kucaklayabilmektir. Hiçbir insanı ayırmadan kucaklamaktır. Birileri milliyetçiliği ayaklar altına alsa da Hz. Peygamber efendimizin buyurduğu gibi, “Kişi milletini sevmekle suçlanamaz”  bu aynı zamanda bir emirdir.” dedi.

 

 

 

 

KONCUK: YAŞANAN  SIKINTILAR TOPLUMUN TEMEL TAŞI OLAN “AİLE” YAPIMIZA ZARAR VERİYOR

 

“Bizim en sağlam yapımız olan yapı ailedir” diyen Genel Başkan İsmail Koncuk, son dönemde büyük artış gösteren boşanma olaylarına vurgu yaparak, “Bu ülkede herkes bir birini sevmeyi öğrenmeli” dedi. Koncuk, Ülkemiz ekonomik olarak çok büyük sıkıntı içerisinde. Şimdi size bazı rakamlar vermek istiyorum, 2002 yılında 510 bin çift evlenmiş, boşanma 95 bin civarı, 2003 yılında boşanma oranı 6.1’e çıkmış,  2010 yılında 582 bin çift evlenmiş boşanma rakamı ise 118 bini aşmış. Bugün 2013 yılı sonu itibariyle evlenme rakamı 600 bin, boşanma ise tarihi rekorunu kırmış ve 125.305 olmuş.

 

Bizim en sağlam yapımız olan yapı ailedir. Bu millete yaşatılan kültürel erozyon ve buna bir de ekonomik sıkıntılar eklendiğinde kutsal aile yapımız maalesef ciddi zararlar görüyor. Bunu çözmesi gereken anlayış bu ülkeyi yöneten anlayıştır. Kendinden başkasını sevmeyen insanlar bizlere birbirimizi sevmeyi öğretebilir mi?

 

Bu toplumu seven, bu coğrafyada yaşayan herkese kucak açabilen  ve seven insanlar lazım bu ülkeyi yönetmeye.  İşte bu noktada zaman zaman soruyorlar, nasıl bir Cumhurbaşkanı diye? Biz şöyle bir Cumhurbaşkanı diyoruz, insanları ayırt etmeyen, benim yandaşım ve karşıtım diye ülke insanlarını bölmeyen. Yüce dinimiz diyor ki, “İmanı olmayan cennete giremez” ama arkasından ekliyor, “Sevmeyenin imanı olmaz” o nedenle milletin her bir ferdini seven birinin Cumhurbaşkanı olması lazım.    

 

Ben tekrar hepinize sevgiler saygılar sunuyorum, anneler gününüz şimdiden kutluyor nice nice anneler gününde  beraber olabilmeyi temenni ediyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

 

Türkiye Kamu-Sen Kadın Komisyonlarının Anneler günü nedeniyle düzenlediği kahvaltılı toplantıya Genel Başkanımız İsmail Koncuk ile birlikte eşi, Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş ve eşi, Türk Enerji-Sen Genel Başkanı Mehmet Özer ve eşi, Türk Dünyası Kadınları Dostluk ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Şenol Bal, Kadın Hareketleri Derneği Genel Başkanı Elif Loğoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.