Kadro ve İş Güvencemizden Taviz Vermeyeceğiz

Kadro ve İş Güvencemizden Taviz Vermeyeceğiz

GENEL BAŞKAN; KADRO VE İŞ GÜVENCEMİZDEN TAVİZ VERMEYECEĞİZ

 

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk Kanal B’de yayınlanan “GÜNCEL” programına katılarak gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

GÖRÜŞÜNÜZ NE OLURSA OLSUN TÜRK BAYRAĞINIZI ASIN

 “Türk bayrağı asın” kampanyasına ilişkin açıklamalarda bulunan Genel Başkanımız, Türkiye’nin çok sıkıntılı bir dönemden geçtiğini, bebek katilinin umut haline getirildiğini ve görüşü ne olursa olsun bütün insanların demokratik bir tepki vermesi gerektiğini belirtti. Koncuk, “Türkiye son dönemde yaşanan İmralı ihanet sürecini değerlendirmek durumundadır. Türkiye bir bataklığa sürüklenmek isteniyor, insanlar kandırılıyor. 29 yıldır bu ülkeye zarar veren, milyarlarca dolarına mal olan, 40 bin insanımızın ölümüne neden olan bebek katili bir umut haline getiriliyor. Hatta bu hain İmralı’dan bir manifesto yayınlıyor, yeni bir Türkiye diyor. Karayılan denen adam devlet karşımızda yenildi diyebiliyor ama bizi yönetenler  bunun adına çözüm süreci diyor. Zaman zaman gittiğim yerlerde diyorum, Çanakkale’de biz neden savaştık, neden şehit verdik? Bıraksaydık İngilizlerle, İtalyanlarla, Fransızlarla hep beraber yaşar giderdik. Ancak bir millet için bağımsızlık ve hürriyetten daha önemli bir şey yoktur. Dedelerimiz işte bundan dolayı savaştı ve bu vatanı bize emanet etti. 5 bin yıllık mazisi olan bir devlet bu hainle masaya oturuyorsa bu olmaz, kabul edilemez. Kendini yazar olarak tanımlayan bir bayan bu bayrağın adı değişsin diyor. O bayrak için yüz binlerce şehit verildi bu ülkede. Bu insanlar bu sözleri nasıl söylüyor anlamak mümkün değil. Bunlar ahlak ve karakter yoksunu insanlardır.  Tabii bu yaşananlara bir tepki vermek lazım. O nedenle Türk bayrağını herkes evine, işyerine asmalı. Bu siyasi bir kampanya değil, ülkemizin geleceğine sahip çıkmak adına, evlatlarımızın geleceğine sahip çıkmak adına Türk bayrağı asın, siyasi görüşünüz ne olursa olsun, yanlışa yanlış demek için, bu iktidara bile oy verdiyseniz demokratik bir zeminde tepki için bayraklarınızı asın. Türkiye resmen bir bölünmeye gidiyor. Sayın Başbakan Osmalı’da  Lazistan, Kürdistan vardı diyor. Bunlar yanlış, asla böyle bir şey yoktu Osmanlı’da. Milletimizi kimse kandırmasın. Akan kan dursun diyerek bu süreci götürenler çok dikkat etmelidir, çünkü akan kan daha da artabilir.”  dedi.

HERGÜN YENİ BİR HAK KAZANILMIŞ GİBİ LANSE EDİLİYOR

Geçtiğimiz günlerde yapılan Kamu Personeli Danışma Kurulunda yaşananları da değerlendiren Genel Başkan İsmail Koncuk, Hükümetin Devlet memurlarından rahatsız olduğunu söyleyerek, “memurluk kavramını ortadan kaldırmak istiyorlar” dedi. Koncuk, “ Bugüne kadar birçok platformda Hükümetin devlet memurlarından rahatsızlık duyduğunu ifade ettim. 28 Mart’ta yapılan toplantıda Çalışma Bakanı sayın Faruk çelik önümüze resmen bir teklif koydu. Devlet memurluğu yerine işçi, sözleşmeli, çalışan gibi farklı bir istihdam modeli denildi. Türkiye Kamu-Sen böyle bir teklifi asla kabul etmeyeceğini daha önce defalarca ifade etti. Böyle bir teklifin önümüze konulması gereksizdir , biz bunu kesinlikle kabul etmeyiz. Biz toplantıda, sözleşmeli, geçici, vekil adı her ne olursa olsun hepsinin kadroya geçmesi gerekliliğini belirttik. Ancak burada mesele tüm memurların yeni bir isimle ifade edilmesidir. Türkiye Kamu-Sen iş güvencesiz bir modeli kabul edemez. Tabii burada basında çıkan haberler oldukça yanlış ve yanıltıcı. Önceki gün memura 24 yeni hak geliyor diye bir haber çıkıyor. Böyle bir şey söz konusu değil. Bunlar zaten kazanılmış, üzerinde anlaşma sağlanmış ama bazı aksaklıklar çıktığı için kanuni düzenlemelerle düzenlemesi gereken kazanımlar. Ancak basın bunu yazarken yeni kazanılmış haklar gibi lanse ediyor. Kimseyi aldatmaya, kandırmaya gerek yok. 4/C’lilere müjde diye bir başlık atılıyor ama haberin aslı yok. Ondan sonra herkes bizi arıyor var mı böyle bir şey diye.”  dedi.

NE YAZIK Kİ KASIM’DAN BERİDİR DERSLERİNE İYİ ÇALIŞMAMIŞLAR

Genel Başkan Koncuk Kamu Personeli Danışma Kurulunda Bakan Faruk Çelik’in Konfederasyonlara yönelttiği sorulara da değindi. Koncuk, “Kasım ayında yapılan toplantıda Sayın Faruk çelik Mart ayında bir torba yasa ile bu maddelerin meclisten geçirileceğini bizlere ifade etti. Ancak geçen hafta yaptığımız toplantıda bakan beyin bu açıklamalarından eser bulamadık. Kasım ayından beridir karşı tarafın dersine çalışmadığını gördük. Diyorlar ki biz bu konuları toparlayıp Başbakanlığa gönderdik. Nasıl gönderdiniz? Cevabı yok, saldım çayıra, Mevlam kayıra hesabı. Söylediğim gibi Çalışma Bakanı ve yetkililer derslerine ne yazık ki iyi çalışmamışlar. Bizler konfederasyonlar olarak Toplu sözleşmede centilmenlik anlaşması yaptık ve 161 maddeyi ortak olarak tespit ettik. 15 madde üzerinde Çalışma Bakanlığı tamam, bunların düzenlenmesi gerek dedi ama gördük ki ortada hiçbir sonuç yok.” dedi.

SİZ GÖREVİNİZİ YAPMAYACAKSINIZ AMA MEMURA ROTASYON  DİYECEKSİNİZ, OLMAZ BÖYLE ŞEY

Devlet memurlarına Rotasyon haberlerini de değerlendiren Genel Başkan Koncuk, bu uygulamaya Türkiye Kamu-Sen’in sıcak bakmadığını söyleyerek, bu bölgelerde çalışanlara mahrumiyet bölge tazminatı verilmesini istedi. Koncuk, “ Rotasyon konusunda sayın Bakan bir gerekçe ortaya koyuyor ve dengeli dağıtım diyor. Evet bu bir gerekçe olabilir ama Ankara’da 20 yıldır çalışan bir devlet memuru ev almış, kredi borcu ödüyor. Şimdi siz bunu alıp başka bir yere gönderiyorsunuz. Bu memurun 20 yıllık mücadelesi, evi, kredi borcu ne olacak? Rotasyon buna bir çözüm mü olacak? Bu kabul edilebilecek  bir durum değildir. Türkiye Kamu-Sen bunu kabul etmez, çünkü bu bir çözüm değildir. Memur bulunamayan bölgelere gidenlere cazip şartlar getirilmelidir. Sadece Doğu ve Güneydoğu değil Batıda da çok sıkıntılı ve atıl yerler var. Bu bölgelerde çalışan memurlarımıza mahrumiyet bölge tazminatı verelim. Biz bu sıkıntıları yıllardır ifade ettik. OHAL zamanında bir ay tek bir ay çift maaş verildi.Yine buna benzer bazı tedbirler alınabilir. Siz devlet olarak görevinizi yapmayacaksınız ama devlet memuruna rotasyon diyeceksiniz. Bunu kabul etmeyiz. Sayın Başbakan grup konuşmasında iktidarları döneminde Türkiye’nin geldiği ekonomik noktayı anlatırken, kişi başına düşen milli gelirin 11 bin dolar olduğunu ifade ediyor. Bende buradan sayın Başbakan’a sesleniyorum. Bu gelirden birazda devlet memurları alsın, bunu istemek bizimde hakkımızdır. Çalışma hayatı memurlar için zevkli hale getirilmelidir. Sürekli memurlar karalanıyor, Bakanlarda buna katılıyor. Çevre Bakanı Erdoğan Bayraktar memurlar yatıyor diyor. Memurlar yatmıyor sizler yönetemediğiniz için başarısızsınız ve bu başarısızlığınızı memura fatura etmeye gayret ediyorsunuz.”  dedi.

CEZA YERİNE ÖDÜL VERİLMELİ

Kamu Personeli Danışma Kurulunda Bakan Faruk Çelik’in soruları arasında bulunan uyarı ve kınama cezası gerektiren fiil ve hareketlerin aylıktan kesme, kademe ilerlemesinin durdurulması ve memurluktan men cezasına alınarak cezaların ağırlaştırılmasının memurun motivasyonunu etkileyeceğini belirten Genel Başkan “ceza yerine ödül gerek” dedi. Koncuk, “Uyarı  ve kınama cezası kalksın deniyor. Bunun bir çözüm olduğunu düşünmüyorum. Korku insanları çalışmaktan uzaklaştırır. İşyerinde motivasyon önemlidir. Ceza yerine ödül seçeneği masaya konulmalı ve bu yönde adımlar atılmalıdır” dedi.

 

         Genel Başkanın Kanal B' deki Açıklamaları İçin Tıklayınız

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.