Kadınlar patronları eğitiyor

Kadınlar patronları eğitiyor

Dell'de çeşitlilik uygulamaları kapsamında orta düzey kadın yöneticiler üst düzey erkek yöneticilere mentorluk yapıyor. 6 ay denenen sistem global ölçekte uygulanacak.

Bilgisayar şirketi Dell orta düzey kadın yöneticilerin üst düzey erkek yöneticilere koçluk yaptığı bir mentorluk programı başlatıyor. Geçen yıl 6 ay süresince EMEA bölgesinde pilot proje olarak uygulanan “tersine mentorluk” programın amacı erkek patronlara kadınların işyerinde karşılaştıkları zorluklar hakkında fikir vermek ve daha çok kadının üst yönetim rolleri almasını sağlamak. Pilot uygulama süresince katılımcılar en az ayda bir kere olmak üzere iki tarafın da daha objektif olabilmesi için dışarıda buluştular.

Dell'in EMEA bölgesi çeşitlik yöneticisi Ingrid Devin projede özellikle çeşitliliğe inanan erkek yöneticileri seçtiklerini ancak yine de kadınlardan öğrenecekleri çok şeyler olduğunu söylüyor. Devin, “Başka birinin şapkasını takmadan onun hakkında bir şey bilemezsiniz. Erkek yöneticiler hamile çalışanların iş için seyahat etmek ya da ekstra sorumluluk almak istemeyeceğini sanıyorlar. Ancak gerçekte her kadının isteği birbirinden farklı bu konuda genelleme yapılmaması gerekiyor” diyor.

Global ölçekte uygulanacak

Kadınlar genellikle BT ve teknoloji sektörleri ile özellikle çalışma saatlerinin aile yaşantısı için uygun olmadığı üst yönetim seviyelerinde olduğundan daha az değer görüyor. Söz konusu mentorluk tasarısı Dell'in cinsiyet ayrımcılığına dikkat çekmek için uygulamaya koyduğu girişimlerden sadece biri. Dell bu tasarıyı global ölçekte gerçekleştirmeyi umuyor ve Devin'in söylediğine göre Asya ve ABD ofisleri program ile oldukça yakından ilgileniyor. Devin tersine mentorluk sisteminin cinsiyet oryantasyonu, inanç ve yaş gibi diğer çeşitlilik alanlarında da çok iyi yürüyeceğine dikkat çekiyor.

Sürecin oldukça basit olduğuna değinen Devin, “Bankacılık, teknoloji ya da perakende sektörü hiç fark etmez, her alanda benzer sıkıntılar olabiliyor. Tüm mesele başarılı olabileceğiniz ve insanlara fırsatlar sunabileceğiniz katılımcı bir çevre yaratmakta” şeklinde konuyor.


sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.