Kadına şiddete "Hayır"

Kadına şiddete "Hayır"

Avrupa Birliği Gençlik Geliştirme Merkezi'nin finanse ettiği ''Dinlersin Anlarsın'' adlı proje çerçevesinde birçok genç Burdur'da buluştu

Avrupa Birliği Gençlik Geliştirme Merkezi'nin finanse ettiği ''Dinlersin Anlarsın'' adlı proje kapsamında bir araya gelen Türk, İtalyan, İspanyol ve Bulgar gençler, ''Kadına Yapılan Şiddete Dur'' demek için Burdur'a geldiler. Burdur'da 1 hafta kalacak gençler, hem kenti tanıyacaklar, hem de ''Kadına Karşı Şiddete Dur'' projesi için yurttaşlardan imza toplayacaklar. Gençler, Burdur Cumhuriyet Meydanı'nda boydan boya serdikleri kağıda vatandaşların kadına şiddetle ilgili duygularını yazmalarını istedi.

Projenin Burdur Sorumlusu Tolga Şengür, ''Dinlersin Anlarsın'' adlı projeye katıldıklarını söyledi.

İtalya, Bulgaristan ve İspanya'dan gelen gençlerle hep birlikte olduklarını belirten Şengür, ''Herkes kendi ülkesindeki şiddeti anlatıyor. Bugün 'Kadına Karşı Şiddete Dur' demek için buradayız. Aslında kadına karşı şiddet, ülkemizde medyanın bize gösterdiği kadar değil. Bizim ülkemizde kadına karşı bir korumacılık var, himaye var. Arkadaşlarımızın kendi ülkelerinden anlatımları ile şiddetin Avrupa ülkelerinin en büyük sorunlarından birisi olduğunu öğrendik'' dedi.

a.a

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.