Kadın müdür öğrencinin kolunu kırdı

Kadın müdür öğrencinin kolunu kırdı

'Kadın müdür sopayla öğrencinin kolunu kırdı' iddiası

ISPARTA'nın Gelendost İlçesi'nde, Şehit Erhan Çakmak İlköğretim Okulu'nun kadın müdürü E.Ç.'nin 8'inci sınıf öğrencisi 14 yaşındaki S.K.'yi sopayla döverek ameliyatlı olan köprücük kemiğini ve kolunu kırdığı iddia edildi.İddiaya göre olay dün meydana geldi. Şehit Erhan Çakmak İlköğretim Okulu'nda ders arasında 8- C sınıfı öğrencisi S.K., sıra arkadaşının kalem kutusunu şakalaşmak amacıyla alınca iki öğrenci arasında tartışma başladı. Bu sırada elinde sopayla sınıfa giren Okul Müdürü E.Ç. önce sınıfın camlarına çıkmış olan 4 öğrenciye, ardından S.K.'ye sopayla vurdu. Müdürün koridora kaçan öğrenciyi yakalayarak burada da dövdüğü iddia edildi. Bunun üzerine S.K. okuldan kaçarak eve geldi. Çocuğun durumu evdekilere anlatması üzerine baba B.K., müdür hakkında Gelendost Cumhuriyet Savcılığı'na şikayet dilekçesi verdi.S.K.'nın babası B.K., oğlunun 10 ay önce düşme sonucu sol köprücük kemiğinin kırıldığını ve Isparta Devlet Hastanesi'nde geçirdiği operasyon ile koluna ince bir çivi takıldığını belirtti. Çocuğun kolunu tutmasına rağmen müdür E.Ç.'nin sopayla vurmaya devam ettiğini anlattığını iddia eden baba B.K., “Çocuğum okuldan kaçarak daha fazla dayak yemekten kurtulmuş. Bana geldi ve hemen hastaneye götürdüm. Daha önce ameliyat olan kemiğin yeniden kırıldığı ve kol kemiğinde de ayrıca bir kırık olduğu tespit edildi. Adli olay olunca rapor emniyete verildi. Ben ve diğer dayak yiyen çocukların aileleri okul müdürü hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduk” diye konuştu.'BİRŞEY SÖYLEMEDEN VURMAYA BAŞLADI'

Dayak sonucu köprücük kemiği ve kolu kırıldığı iddia edilen S.K. ise şunları anlattı: “Müdürümüz bana hiçbir şey söylemeden direkt sopayla vurmaya başladı. Sopayı kollarıma vurunca daha önce ameliyat olan köprücük kemiğimi sağ elimle kapatarak korumaya çalıştım. Elime sopa geldi ve koridora kaçtım. Beni orada da yakaladı ve vurmaya devam etti. Durmayacağını anlayınca korkup eve kaçtım. Sonra babam beni hastaneye götürdü. Oradan Eğirdir Kemik Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildim. Sol kol kemiğimde ve köprücük kemiğinde kırık tespit edildi. Solak olduğum için de şimdi hem yazı yazmada hem de diğer işlerde zorlanıyorum.” Gelendost Kaymakamı Ferhat Peşin ise ilçede böyle bir olayın olduğu duyumunu aldıklarını, olayın adli mercilere taşındığını ancak kendilerine henüz bir bilgi ulaşmadığını söyledi. Peşin, dayak olayı varsa idari soruşturma açılabileceğini söyledi.

İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Isparta Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz, Isparta'nın Gelendost ilçesinde bir ilköğretim okulu müdürünün, sopayla dövdüğü bir öğrencinin daha önce operasyon geçirdiği köprücük kemiğinin kırılmasına neden olduğu iddialarının araştırıldığını bildirdi.

Milli Eğitim Müdürü Yılmaz, bugün gazetelerde yer alan, Gelendost'taki bir ilköğretim okulunun 8'inci sınıfında okuyan S.K'nin okulun müdürü E.Ç.

tarafından dövüldüğü ve köprücük kemiğinin kırıldığı iddialarıyla ilgili olarak AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Olayın incelenme safhasında olduğunu, inceleme raporu sonuçlandıktan sonra gerekli işlemlerin yapılacağını belirten Yılmaz, "Şu anda olayın doğru olup olmadığı belli değil. Öğrencinin böyle bir şikayeti var ama öğretmen de kabul etmiyor. Hem savcılık tarafından hem de idari soruşturma başlatıldı.

İnceleme yapıldıktan sonra gerekli işlem uygulanır" diye konuştu.

Okuldaki şiddet olaylarına tamamen karşı olduklarını ifade eden Yılmaz, sadece öğretmenin değil öğrenciler arasındaki şiddete de karşı olduklarını söyledi.

Öğretmenlerin öğrencilere, öğrencilerin de öğretmenlere sevgiyle yaklaşmasını istediklerini belirten Yılmaz, "Arzuladığım tablo bu. Ama bu olayda suçlu kimse gereken cezayı alacaktır" dedi.

Gelendost Kaymakamı Ferhat Peşin de AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede böyle bir olayın yaşandığı konusunda bilgisi olduğunu ancak olay adli mercilere intikal ettiği için ayrıntılı bilgiye sahip olmadığını belirtti.

Gelendost'ta bir ilköğretim okulunda okuyan S.K, gazetecilere yaptığı açıklamada, okul müdürü E.Ç'nin arkadaşlarıyla şakalaşırken sınıfa girdiğini ve sopayla arkadaşlarıyla birlikte kendisine de vurmaya başladığını, bu sırada, daha önce ameliyat olduğu sol köprücük kemiğinin kırıldığını öne sürerek, ailesiyle birlikte öğretmen hakkında cumhuriyet savcılığına şikayette bulunmuştu.



Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.