Kaç Adet Öğretmen Çocuğunun Bursu İptal Edilmiştir

Kaç Adet Öğretmen Çocuğunun Bursu İptal Edilmiştir

2010 yılında; kaç adet öğretmen çocuğunun bursunun iptal edildiği; Sayın Nimet ÇUBUKÇU'ya soruldu

2010 yılında; kaç adet öğretmen çocuğunun bursunun iptal edildiği; Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman tarafından, yazılı olarak cevaplandırılması için Milli Eğitim Bakanı Sayın Nimet ÇUBUKÇU'ya soru önergesi verildi

İşte o soru önergesi:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA


Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Sayın Nimet ÇUBUKÇU tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.


İsmet BÜYÜKATAMAN
Bursa Milletvekili



Bakanlığınız tarafından 12.11.2010 tarihinde 2010 yılı Burs kazanan öğrencilerin maddi durumlarının araştırılması hakkında tüm valiliklere bir yazı gönderilmiştir. Yazıda özellikle öğretmen çocuklarının kişi başına düşen yıllık gelir hesabında yanlışlıklar yapıldığı ve fert başına düşen yıllık gelirlerin düşük gösterilerek bursluluk sınavına öğrencilerin girdiği ve başarılı olduğu belirtilmiştir. Bu durumda bulunan öğrencilerin maddi durumlarının araştırılarak gerekirse kazandıkları bursların iptal edilmesi de aynı yazıda belirtilmiştir.

Özellikle öğretmen çocuklarının yıllık gelirlerinin doğru hesaplanmadığı vurgulanarak öğretmenlerimizin ek ders gelirleri kastedilmiştir. Ancak ek ders ücretleri sabit gelirler değildir ve yaz aylarında zaten alınmamaktadır. Sürekli değişkenlik gösteren bu gelirlerin bursluluk sınavına girecek olan öğrenciler açısından hesaplanması gerektiğine dair de herhangi bir düzenleme mevcut değildir.

Buna göre;

1–2010 yılında; kaç adet öğretmen çocuğunun bursu iptal edilmiştir?

2–2010 yılında; Öğretmen çocuklarına tanınan %15'lik kontenjanın ne kadarı kullanılmıştır, iptal edilenler hariç kaç adet öğretmen çocuğu bursluluktan faydalanmıştır?

3–2009 yılında; Öğretmen çocuklarına tanınan %15'lik kontenjanın ne kadarı kullanılmıştır, kaç adet öğretmen çocuğu bursluluktan faydalanmıştır?

4–2008 yılında; Öğretmen çocuklarına tanınan %15'lik kontenjanın ne kadarı kullanılmıştır, kaç adet öğretmen çocuğu bursluluktan faydalanmıştır?


5–2007 yılında; Öğretmen çocuklarına tanınan %15'lik kontenjanın ne kadarı kullanılmıştır, kaç adet öğretmen çocuğu bursluluktan faydalanmıştır?

6–2006 yılında; Öğretmen çocuklarına tanınan %15'lik kontenjanın ne kadarı kullanılmıştır, kaç adet öğretmen çocuğu bursluluktan faydalanmıştır?

7-Öğretmenlerimizin ek ders gelirlerinin bursluluk hesabında kullanılmaması için girişimde bulunacak mısınız?

personel meb

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.