Kabadayılık yapmasın!

Kabadayılık yapmasın!

Arınç, tahliyesinin ardından “3 saat önce teröristtim, şimdi ne değişti” diyen Özbek'e sert çıktı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, tahliyeden sonra “3 saat önce teröristtim, şimdi ne değişti” diyen Mustafa Özbek'i sert bir dille eleştirdi: “Bence bu işin keyfini yaşasın. Ama kabadayılık olmaz”

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 22 ay tutuklu kaldıktan sonra önceki gün tahliye olurken yaptığı açıklamada, “22 ay savunma yapmadan çıktım, 3 saat önce teröristtim, şimdi ne değişti” diyen eski Türk Metal Sendikası Başkanı Mustafa Özbek'e sert uyarılarda bulundu. NTV'de katıldığı programda Ergenekon davası kapsamında uzun süren tutukluluk sürelerini eleştiren Arınç “Bu sadece Ergenekon davasıyla sınırlı değil genel bir sorun” dedi.

Arkadaşları için dua etsin

Ergenekon soruşturması kapsamında önceki akşam tahliye edilen Mustafa Özbek'in tahliyesini ve tahliye sonrası yaptığı açıklamaları değerlendiren Arınç, “Bence bu işin keyfini yaşasın, içerideki arkadaşları için de dua etsin, onlar da bir an evvel özgürlüklerine kavuşsunlar. Ama kabadayılık olmaz. Çünkü öyle kabadayılar vardı. Tahliye edip çıktığında 1 buçuk saat kadar televizyon önünde konuşan, sonra tekrar 'İçeri buyrun' dendiği zaman da sesi çıkmayan insanlar var. Tahliye edenler sevinsin, inşallah beraat edenler olacaktır, onlar da mutlu olsunlar. İyi bir yargılama, güzel bir adalet hepimiz için gerekli” dedi.

CHP'lileri eleştirdi

CHP'li milletvekillerinin Silivri Cezaevi'nde Eskişehir eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı ile yaptıkları görüşmeye de değinen Arınç, “CHP'li milletvekillerinin bazı davalarla avukat gibi ilgilenmesinin yanlış olduğunu düşünüyorum. Yargı süreci devam ettiği sırada yapılan görüşmelerin dışarıya aktarılması “yargıyı etkilemeye teşebbüstür” dedi.

Vatan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.