Jackson'un albümleri tükendi

Jackson'un albümleri tükendi

Önceki gün ölen popun kralı Michael Jackson'ın Türkiye'deki tüm albüm stokları dün öğle saatlerinde tükendi.

Jackson'ın plak şirketi Sony Music Entertainment, Türkiye de dahil tüm ülkelerden üretim için rakam istedi

Radikal gazetesinin haberine göre; Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de Michael Jackson hayranları, sevgisini albüm ve DVD alarak gösterdi. Önceki gün evinde kalbi durarak ölen pop müziğin kralı Michael Jackson'ın Türkiye'deki albümleri yok sattı. Ölüm haberi dün sabah saatlerinde duyulan Jackson'ın tüm albüm ve DVD stokları öğle saatlerine kadar tükendi.

Tüm dünyada ilgi aynı
1991 yılında 1 milyar dolarlık anlaşmayla Jackson'ı transfer eden Sony Music, şimdi dünyadaki büyük ilgi nedeniyle albümleri yeniden üretme kararı aldı.
Türkiye dahil tüm ülkelerden siparişlerini isteyen Sony Music, DVD ve müzik albümlerini üretip yeniden hayranlara sunacak. Müzik piyasası ani ölüme hazırlıksız yakalanmasına rağmen, tüm dünyada müzik mağazaları ve kitapevi depolarındaki Michael Jackson'la ilgili CD, DVD, kitap, T-Shirt gibi ürünler satışa çıktı.
Michael Jackson'un albüm ve DVD'lerinin dağıtıcısı olan Sony Music Entertainment Türkiye yetkilileri de, dün sabah saatlerinde tüm stokların bittiğini söyledi.
Türkiye'de 20'den fazla albüm ve DVD'si olan Michael Jakcson'ın albümleri, tüm müzik marketlerde, büyük elektronik zincirlerinde ve bazı internet alışveriş sitelerinde satılıyor.

İki albüm yeniden...
Sony Music Entertainment Türkiye, tüm dünyanın en çok satan albümü olan Thriller'ın 25'inci yıl özel versiyonu ve içeriği Türkiye'de yapılan anketle oluşturulan 'King of Pop, The Turkish Collection' albümünü yeniden yayımlayacaklarını açıkladı.

Michael Jackson'ın 1985'te 'Bütün Zamanların En Çok Satan Albümü' olarak Guinness Rekorlar kitabına giren albümü Thriller, 25'inci yıl kutlamalarının bir parçası olarak yenilenmiş, delüks versiyonuyla satışa çıkmıştı. Ancak bu albüm de Türkiye'de dün tamamen tükendi. 25'inci Yıl özel versiyonu içinde orijinal albüm ve sekiz bonus şarkı bulunuyor.
Ayrıca Michael Jackson'ın yayınlandığında piyasayı alt üst eden videoları; 'Thriller', 'Beat It' ve 'Billie Jean'den kısa filmler de albümle birlikte verilen bir DVD'de bulunuyor.

İstanbul silüetli albüm
Sony Music Entertainment, Michael Jackson'ın 50'nci yaş gününü tüm dünyada hayranların seçtiği şarkılardan oluşan özel albümlerle kutlamıştı. Kutlamalarda kapsamında İstanbul silüetinin yer aldığı bir Türkiye albümü de vardı. Albümün kapağını Michael Jackson kendisi onaylamıştı.
Eylül ayında MTV Türkiye 'nin internet sitesinden başlatılan oylamayla binlerce Michael Jackson hayranı albüm içinde hangi şarkıların olması gerektiğine kendileri karar verdi.

Sony: Jackson dahiydi
Michael Jackson'ın ölümünün ardından bir açıklama yapan Sony Music, Jackson'ın popüler müzik ve popüler kültür üzerinde silinmeyecek bir iz bıraktığını vurguladı. Sony Corporation Başkanı Sir Howard Stringer, “Michael Jackson, çağımız için inanılmaz bir müzik adamıydı ve zamanının yaratıcılığını ve tutkusunu yansıtan bir dahiydi. Sony Music ailesi olarak, onu seven milyonlarca hayranlarına başsağlığı diliyoruz” dedi.

Albüm rekortmeni
Jackson'ın beş solo albümü 'Off the Wall', 'Thriller', 'Bad', 'Dangerous' ve 'HIStory' bir Sony Music etiketi olan Epic Records ile yayınlandı ve tüm zamanların en çok satılan albümlerinden oldu. Jackson'ın kariyeri boyunca tüm dünya çapında 750 milyon'a yakın albümü satıldı, bir numaraya yerleşen 13 single'ı yayınlandı ve efsane Rock and Roll Hall of Fame'de iki kez yer alan nadir sanatçılardan biri oldu. 'Guinness Dünya Rekorlar Kitabı' ise Jackson'ı 'Tüm Zamanların En Başarılı Şovmen'i olarak ifade ederken, 'Thriller' albümünü 'Tüm Zamanların En Çok Satılan Albümü' ilan etti. Jackson, 13 Grammy Ödülü'nün yanı sıra 'Amerikan Müzik Ödülleri'nde 'Asrın Sanatçısı' ödülünün sahibi oldu.
ensonhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.