İzmir'de Eğitim Zirvesi

İzmir'de Eğitim Zirvesi

Türkiye'nin dört bir yanından gelen binin üzerinde anaokulu öğretmeni, İzmir'deki Okul Öncesi Eğitim Semineri'ne katıldı.

Özel Hüseyin Aslan Anaokulu, düzenlediği “Okul Öncesi Eğitim Semineri” ile Türkiye'nin her yerinden bin eğitimciyi İzmir'de buluşturdu. MMO Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıya İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Rağip Üye ve Özel Hüseyin Aslan Anaokulu kurucusu ve Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan ile eğitimciler katıldı. İzmir Valisi Cahit Kıraç, Türkiye'nin en büyük varlığının insan varlığı olduğunu belirterek Valilik olarak da en öncelikli sektörün eğitim olarak gördüklerini, eğitim içinde de okul öncesi ve mesleki eğitim alanlarına özel önem verdiklerini vurguladı. Vali Kıraç, okul öncesi eğitim kurumlarının daha da artması gerektiğini savundu. Sokaklarda yaşayan çocukların yaşadığı sıkıntılara da işaret eden Kıraç, “Bu problemlerin çözümü okul öncesi eğitimdedir” dedi. Kıraç, İzmirli hayırseverlere de çağrı yaparak bu konuda hâlâ desteğe ihtiyaç bulunduğunu da sözlerine ekledi.
Netilikli bir okul
Özel Hüseyin Aslan Anaokulu Kurucusu Hüseyin Aslan ise okul öncesi dönemin insan yaşamının en hızlı ve en duyarlı bölümü olduğunun altını çizerek “Doğumdan sonra yaşamın ilk yıllarınra alınan eğitim, bireyin yaşadığı süreçte başarıları üzerinde önemli etkiler bırakır. Bu dönemin bireyin çok yönlü gelişimi açısından en iyi şekilde değerlendirilmesi ancak nitelikli bir okul öncesi eğitimle mümkündür” dedi. Türkiye'de okul öncesi eğitim oranının 2005'te yüzde 16 olduğuna işaret eden Aslan, bu oranın son iki yılda bu alanda yapılan atakla yüzde 30'lara yaklaştığını, ancak yeterli olmadığını vurguladı. Aslan, devletin okul öncesi eğitim için yeni yatırımlar yapması gerektiğini kaydederek “Daha da önemlisi özel Anaokullarını teşvik etmelidir. Örneğin çalışan anne-babanın özel anaokullarına ödediği ücretin belli bir bölümü vergiden düşürülebilir” diye konuştu.
İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ragıp Üye ise gelişmenin iyi yetişmiş insan kaynağına bağlı olduğunun altını çizerek bunun temeli olan okul öncesi eğitim ile ilgili çalışmalar yürüttüklerini kaydetti. Kıraç, hedeflerinin yüzde 100 okul öncesi okullaşma olduğunu da belirterek okullarda açtıkları ana sınıfı oranlarının yüzde 70'i bulduğu bilgisini verdi. Konuşmalardan sonra Müzik Öğretmeni Ramazan Gökkaya, 'okul öncesi müzik eğitiminde şarkı öğretimi yöntem ve teknikleri' adında uygulamalı örnekler vererek ve katılımcıların da eşliğini sağlayarak eğlenceli bir sunum gerçekleştirdi.



Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.