İthalatta etiket denetimi geliyor

İthalatta etiket denetimi geliyor

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Riske Dayalı Denetim Sistemi'ne (RDDS) 30 Ekim 2010 itibariyle yürürlüğe girecek tebliğ ile yeni bir denetim yöntemini daha kattıklarını, bunun da etiket denetimleri olduğunu bildirdi.

Çağlayan, Dış Ticaret Müsteşarlığı'nın (DTM) Ocak 2010'dan itibaren uygulamaya koyduğu, ithal tekstil ve hazır giyim eşyalarında RDDS'nin tanıtımına ilişkin düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, “Etiket denetimleri ile ithal hazır giyim eşyasında etiketlendirme zorunluluğu ile etiketlerdeki bilginin eşya ile olan uyumluluğu denetlenecek” dedi.
Çağlayan şunları söyledi:
“Bir mağazada tüketicinin ilk olarak baktığı şey fiyatıyla birlikte o ürünün kaç beden olduğu ve etiketinde yazdığı detaylardır. Örneğin ürünün etiketinde yüzde 70 yün, yüzde 30 polyester yazdığını farz edersek etiket denetimiyle giysinin etiketinde yazan bilginin doğru olup olmadığı denetlenecek. ”
15 Ekim'de toplantı
Diğer sektörlerde de denetim sistemlerinin kurulması için çalışmalarını sürdürdüklerini bildiren Çağlayan, şunları kaydetti:
“Piyasa gözetimi ve denetimini yapmakla görevli kılınan diğer 10 kurumla birlikte 15 Ekim'de toplanacağız, diğer ülke uygulamalarını da değerlendirerek Türk Ecolabel oluşturulması dahil, yapılması gereken idari ve yasal düzenlemeleri belirleyeceğiz.”

Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.