İşte ucuza ısınmanın püf noktaları

İşte ucuza ısınmanın püf noktaları

Kış gelince ısınmak için ya kombi ya da elektrikli ısıtıcıları kullanıyoruz.

Bu nedenle de her ay dağ gibi büyüyen elektrik ve doğalgaz faturalarıyla karşılaşıyoruz. Peki bu faturaları azaltmanın yolu var mı?


Ehow isimli internet sitesinde yer alan habere göre, işte size faturaları artırmadan evinizi sıcak tutacak birkaç basit öneri:

- Evdeki sıcak havanın dışarıya kaçmadığından emin olun. Kapılarınızdaki ve pencerelerinizdeki ısı yalıtımı sağlayan fitilleri yenileyin. Kapıların altına için kapı tozluğu ve rüzgar engelleyicisi kullanın.

- Evde daha sıkı giyinin. Isıtıcınızdan dışarısı 4-5 dereceyken evinizi 30 derece tutmasını beklemeyin. Kazağınızın üstüne hırka ya da yelek giyin. Kuş tüyünden yapılmış ya da öreceğiniz yün yelek bedeninizi daha sıcak tutacaktır.

- Evde şapka takın. Başınız nedeniyle çok fazla enerji dağıtıyorsunuz. Vücut sıcaklığınızın yüzde 65'ini kafanızın derisinden kaybediyorsunuz. Örgü bir şapka takmak ya da başınıza eşarp bağlamak vücudunuzun kalan kısmını da ılık tutacaktır.

- Doğal yalıtıcılar kullanın. Yün boyun atkısı ve kuş tüyü yatak ya da yünlü çarşaflar ve yatak koruyucuları uyuma sıcaklığınız için büyük fark oluşturacaktır. Yün, tiftik gibi malzemeler kullanmak istemiyorsanız, bunların hepsinin sentetikleri var, onları kullanabilirsiniz.

ZAMAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.