İşte çatışma anı VİDEO

İşte çatışma anı VİDEO

Şırnak'ta güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmanın görüntüleri...

Şırnak'ın İdil İlçesi Yarbaşı Köyü yakınlarında bulunan Cehennem Deresi'nde geçen yılın Kasım ayında güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında yaşanan çatışmanın görüntülerini DHA elegeçirdi. Bir PKK'lının öldürüldüğü çatışmada Kobra helikopterleri PKK'lıların gizlendiği bölgeyi yoğun şekilde ateş altına alırken, bazı köylülerin çatışmaları evlerinin damından seyrettiği görüldü.



Şırnak'ın İdil ile Cizre ilçeleri arasında bulunan ve PKK'lıların önemli gizlenme alanlarından biri olan Cehennem Deresi'nde 18 Kasım 2008 tarihinde yaşanan çatışmanın görüntülerini DHA elegeçirdi. İdil'in Yarbaşı Köyü'ne 1 kilometre mesafede bulunan Cehennem Deresi girişinde güvenlik güçleri tarafından tespit edilen bir grup PKK'lıya karşı operasyon başlatıldı. PKK'lıların etrafı karadan güvenlik güçleri tarafından sarılırken, Kobra helikopterler de alanı sürekli ateş altına aldı. Kemaraya saniye saniye yansıyan çatışma örüntülerinde alçak uçuş yapan Kobra helitopterler PKK'lıların bulunduğu alanları ateş altına alırken, bazı köylülerin çatışmayı evlerinin damına çıkarak izledikleri görüldü.

Çatışma sonunda PKK'lı "Seyit" kod adlı Bedirhan Aslan ölü olarak elegeçirildi. Bedirhan Aslan'ın cenazesi ilçeye bağlı Karalar Beldesi'ndeki mezarlığa gömüldükten 4 ay sonra ailesinin Cumhuriyet Savcılığına başvurusu üzerine çıkartılarak İdil Belediye başkanı DTP'li Resul Sadak, Cizre Belediye Başkanı Aydın Budak ve çok sayıda DTP'linin katılımıyla Çağıl köyünde toprağa verildi. Cenaze töreninde yeğeni Bedirhan Aslan'ın fotoğrafını taşıyan halası Hatice Aslan, ailesinin şimdiye kadar bu çatışmalarda 9 ölü verdiğini, ne dağdaki PKK'lıların ne askerlerin artık ölmesini istemediklerini dile getirdi.

Vatan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.