İşte aramızdaki fark!

İşte aramızdaki fark!

İsviçre, Almanya ve İtalya'yı birbirine bağlayan 57 km'li tünel bitti, Ayaş Tüneli samanlık oldu

İsviçre, Almanya ve İtalya'yı birbirine bağlayan 57 km'lik Gotthard tüneline geçen cuma günü son çekiç vuruldu. Tünel 15 yılda delindi. Bundan 34 yıl önce kazılmaya başlanan 10 km'lik Ankara Ayaş Tüneli ise bitmeden samanlık yapıldı.

Yapımına 1976'da başlanıp, bugüne kadar 21 hükümet eskiten ve yaklaşık 1 milyar dolar harcandığı iddia edilen Ayaş Tüneli kaderiyle başbaşa bırakıldı. Vatandaşların samanlığı olan Ayaş Tüneli'nin tamamlanıp, projenin hayata geçirilmesi halinde Ankara-İstanbul arası mesafenin 146 kilometre kısalıp, 2 saate indirilmesi planlanmıştı. Ayaş'ın CHP'li Belediye Başkanı Ali Başkaraağaç, Çinli teknik heyetlere incelettirilen ve akibetinin ne olacağı merakla beklenen Ayaş Tüneli projesinin imkansız olmadığını, uygulanabilir olduğu yönünde rapor verildiğini hatırlattı.

2 bin 500 metre kaldı

Ayaş Belediye Başkanı Ali Başkaraağaç, milli servet olan Ayaş Tüneli'nin yapımına 1976 yılında başlanıp, 8 bin 500 metresinin tamamlandığını, ancak kaderiyle başbaşa bırakılıp, günümüzde vatandaşlar tarafından samanlık olarak kullanıldığını belirterek, şöyle dedi: “Uzun yıllardır hayalini kurduğumuz proje, ülke ekonomisine önemli ölçüde katkı sağlayacaktı. Türkiye'mizin güçlenmesi için bu tür yarım bırakılan projelerin tamamlanarak devam etmesi gerekmektedir. Yıllardır 2 bin 500 metrelik bölümü tamamlanamadığı için proje bekletilmektedir. Son 10 yıldır buraya bir çivi dahi çakılmadı. Bu yatırım tamamlanmayacaksa, neden bu kadar servet harcandı? Burası Ayaş'ın değil, Türkiye'nin yoludur. Gerekli desteği vermeye hazır olduğumuz Ayaş Tüneli için, gerekirse burada binlerce kişiyle eylem yaparız. Samanlık olmaktan kurtulmasını istediğimiz Ayaş Tüneli'nin tamamlanması için, hükümet yetkililerinin bir an önce buraya el atmasını bekliyoruz.”

Türkler de çalıştı!

İSVİÇRE'DEKİ Alpler'deki Gotthard dağ silsilesindeki 57 kilometrelik tünelde son kaya parçası da kırılarak tünelin iki ucu birleştirildi. 10 milyar dolara malolan Gotthard tünel projesinin açılışında madencilerin elinde Türk bayrağı da olması dikkat çekti. İtalya, İsviçre, Avusturya ve Almanya'yı birleştirecek tünelin 2017'de ulaşıma açılması planlanıyor.
vatan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.