İşte AK Parti'nin Meclis Başkanı adayı

İşte AK Parti'nin Meclis Başkanı adayı

AK Parti'deki ''Milletvekilleriyle İstişare'' toplantısı sona erdi.

Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Genel Merkezde gerçekleştirilen toplantı yaklaşık 1 saat sürdü.



Görüşmenin ardından yapılan açıklamada AK Parti'nin Meclis Başkanı adayı Mehmet Ali Şahin olarak açıklandı.



ZAMAN OLURSA MUHALEFETLE GÖRÜŞECEĞİM

Günlerdir kim olacağı merakla beklenen AK Parti'nin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkan adayının kesinleşmesinin ardından Mehmet Ali Şahin başvuru dilekçesini TBMM Başkanlığı'na verdi. Şahin, durum değerlendirmesi yaptıktan sonra destek için muhalefetle görüşüp görüşmeyeceğine karar vereceğini söyledi.

Mehmet Ali Şahin, adaylığı açıklandıktan sonra saat 19.00'da TBMM'ye gelerek adaylık başvurusunu resmen yaptı. Şahin burada yaptığı açıklamada, TBMM Başkanlığı koltuğunun milletin iradesini temsil ettiğini, kurtuluş savaşını veren Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün oturduğu makam olduğunu ifade etti. Bu şerefli makama aday olduğu için onur duyduğuna dikkat çeken Şahin, muhalefetten destek isteyip istemeyeceğine yönelik soruya ise "Arkadaşlarımla durum değerlendirmesi yaptıktan sonra eğer muhalefetle görüşmem gerektiği yönünde bir kanaat oluşursa görüşebilirim." şeklinde cevap verdi.

Şahin daha sonra TBMM Başkanı Köksal Toptan'la görüşmek üzere makamına geçti. Görüşmeler devam ediyor.
zaman

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.