İstanbul - Öğretmene Saldırı Protesto Edildi

İstanbul - Öğretmene Saldırı Protesto Edildi

Eğitim çalışanları, Sultangazi Ali Cevat Özyurt İlköğretim Okulu sınıf öğretmen Murat Ok’un bir öğrenci velisi tarafından darp edilmesi olayını protesto etti.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binası önünde bir araya gelen eğitim çalışanları, öğretmene yapılan sözlü ve fiili saldırıyı kınadı.

Sultangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yapılan basın açıklamasına, sendika üyelerinin yanı sıra çok sayıda öğrenci velisi de destek verdi. Sendikalar adına ortak basın açıklamasını Eğitim-Bir-Sen Sultangazi İlçe Temsilcisi Sıddık Demir okudu.

Demir, “Eğitim sendikaları olarak bu tür olayların tekrar etmesi durumunda öğretmenlerimizin feryadını duyurmak için ne gerekiyorsa onu yapmaktan imtina etmeyeceğimizi buradan duyuruyor, Milli Eğitim Bakanı’nı sorunun çözümü için tedbirler almaya çağırıyoruz. Öğretmenimiz Murat Tok’a yapılan saldırıyı şiddetle kınıyor, şiddete uğrayarak hayatlarını kaybeden meslektaşlarımıza da Allah’tan rahmet diliyoruz” dedi.

Basın açıklamasından sonra öğretmenler ve eyleme destek veren çok sayıda öğrenci velisi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Sultangazi Kaymakamlığı’na kadar yürüdü. “Öğretmen burada yaşar, Demir nerede?”, “Öğretmene şiddete hayır”, “Bakan uyuma öğretmenine sahip çık” ve “Öğretmene uzanan eller kırılsın” sloganları atarak yürüyen öğretmen ve velilere yürüyüş sırasında esnaf da alkışlarla destek verdi.

Sendikaların ilçe temsilcileri Kaymakam Yusuf Ziya Çelikkaya ile bir görüşme yaptı. Görüşmeden sonra öğretmen ve velilere seslenen Eğitim-Bir-Sen Sultangazi İlçe Temsilcisi Sıddık Demir , “Sayın Kaymakamımıza sorunlarımızı anlattık. Kendisi bizleri dinledi. Murat öğretmenimize sözlü ve fiili saldırıda bulunan öğrenci velisi hakkında kamu davası açacağını ifade etti” şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.