İşsizler Dikkat! 230 bin kişiye iş vaadi

İşsizler Dikkat! 230 bin kişiye iş vaadi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Yenibosna'daki fidanlığın tahsisini Orman Bakanlığı'ndan aldı. Başkan Topbaş, '230 bin kişi iş imkanı bulacak' dedi...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, kentteki lale yetiştiriciliği çalışmalarına ilişkin, Çobançeşme'deki fidanlığın tahsisini Çevre ve Orman Bakanlığı'ndan aldıklarını belirterek, "Orada büyük bir mezat salonu oluşturup, sektörü ihracata varana kadar geliştirmek önemli olacak'' dedi. Silivri, Çatalca ve Şile köylüleriyle alım garantili bir sözleşme imzaladıklarını hatırlatan Topbaş, Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün mevsimi geldiğinde köylülere lale yetiştiriciliğiyle ilgili teknik bilgiler verdiğini, daha sonra onların yetiştirdiği laleleri satın aldıklarını söyledi. Topbaş, İstanbul'u lale yetiştiriciliği konusunda kendi ihtiyacını karşılayabilecek hale getirmek, Anadolu'nun diğer kentlerine satış yapmak ve ihracat yapabilecek bir duruma gelmek istediklerini kaydetti.

İstihdama katkı
Kadir Topbaş, "Yaptığımız değerlendirmeye göre, 230 bin civarında insanımız buradan ekmek yiyecek'' diye konuştu. Lalecilik sektörünün gelişmeye başladığını, ancak bu işe sadece mevsimlik ve lale yetiştiriciliği olarak bakılmaması gerektiğini dile getiren Topbaş, bu yıl il genelinde 16 milyon lale dikildiğini, bundan sonra ekonomiye katkısını sağlamak istediklerini belirtti.

Takvim

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.