İşsiz Öğretmenler yine eylemdeydi

İşsiz Öğretmenler yine eylemdeydi

Başkent'te Sakarya Caddesi'nde toplanan üyeler ellerinde “Öğretmenler ihtar veriyor”, “Öğretmenler işsiz, okullar öğretmensiz” dövizlerle eylem yaptı.

Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu üyeleri, öğretmen atamalarının yapılmadığı gerekçesiyle protesto eylemi yaptı. Kızılay Sakarya Caddesi'nde toplanan platform üyeleri, üzerinde “Öğretmenler ihtar veriyor”, “Öğretmenler işsiz, okullar öğretmensiz”, “Koşulsuz atama istiyoruz” yazılı pankartlar taşıyarak çeşitli sloganlar attılar.

Büyük sorunlarla boğuşuyoruz

Daha sonra ataması yapılmayan ve kanser hastası olduğunu belirten Şafak Bay, platform adına hazırlanan basın açıklamasını okudu. Bay, ataması yapılmayan yüz binlerce öğretmen bulunduğunu belirterek, “Her yıl atama dönemi geldiğinde hepimizin içinde bir umut dalgası oluşsa da bu umutlar asla gerçeğe dönüşmüyor. Ataması yapılmayan öğretmenler olarak büyük sorunlarla boğuşuyoruz. İntihar eden meslektaşlarımız var” dedi.

Yaşama hakkımızı talep ediyoruz

Atanmak, güvenceli ve kadrolu istihdam istediklerini ifade eden Bay, “KPSS kapısına yığılan yaşamlarımızı intihara sürükleyenlere karşı yaşama hakkımızı talep ediyoruz” diye konuştu.

Eğitime dair planlama

Anayasal hak olan çalışma haklarının yerine getirilmesini talep ettiklerini belirten Bay, halkın emekleriyle okuduklarını ve kamusal hizmet vererek halka olan bu borçlarını ödemek istediklerini söyledi. Eğitim-Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, “Milli Eğitim Bakanlığının yönetilemez bir durumda olduğunu” iddia ederek, Bakanlığın raporlarında da eğitime dair planlamanın bugüne kadar sağlıklı yapılamadığının belirtildiğini savundu.

O koltuklardan hemen çekilin

Ataması yapılmayan öğretmenler bulunmasına karşın yeni eğitim fakültelerinin açıldığını belirten Kılıç, “Milli Eğitim Bakanlığını yönetemiyorsunuz. O koltuklardan çekilin” dedi. Kılıç, en kısa sürede öğretmen atamalarının yapılmasını istedi. Abdi İpekçi Parkı'na yürüyeceklerini belirten platform üyelerine, emniyet güçleri, yürüyüş yapılmaması ve dağılmaları yönünde uyarıda bulundu. Parkta oturma eylemine başlayan platform üyelerinden bazıları KPSS hazırlık kitaplarını yırtarak yaktı.
Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.