İsrail’e eşek arabasıyla saldırı

İsrail’e eşek arabasıyla saldırı

Gazze Şeridi'ndeki Filistinli militanlarca, İsrail ile sınırdaki güvenlik çitlerine bu kez, bir eşeğin çektiği arabayla bombalı saldırıda bulunuldu.

Gazze'deki kaynakların verdiği bilgiye göre, eşek arabasıyla saldırı, Beyt Hanun'daki Erez sınır geçişinin yaklaşık 100 metre kadar yakınında, elektrikli çitlerin bulunduğu alanda düzenlendi, saldırıda, eşek telef oldu.

Uzaktan kumandayla patlattılar
Görgü tanıkları, burada büyük bir patlamanın meydana geldiğini belirtirlerken, bir grup militanın, eşeğin çektiği aracı uzaktan kumandayla patlattığını kaydettiler.

Saldırıyı İsrail ordusu da doğruladı ve Filistinli militanların saldırı için bu kez üzerine bomba gizlenmiş bir eşek arabası kullandıklarını, eşekli aracın güvenlik çitlerine yaklaştığı sırada patlatıldığını bildirdi.

İsrail ve Filistin tarafında patlamada herhangi yaralanma meydana gelmedi.

Daha önce de atla saldırı düzenlenmişti
Filistinli militanlar geçen yılın Haziran ayında da sınıra içinde patlayıcı bulunan kamyonetler ve 5 atla saldırı düzenlemiş, bu saldırıda ölen bazı militanların üzerinde patlayıcı kemerler bulunmuştu.

Saldırıyı, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'nin Cihad Cibril grubu üstlendi.

Bu arada İsrail'e iki ayrı havan saldırısı düzenlenirken, bu saldırıları da Halk Direniş Komiteleri'nin askeri kanadı, Naser Selahaddin Tugayları üstlendi. Her iki havanın Aşkelon'a doğru atıldığı, ancak sınırın Gazze tarafında patladığı da bildirildi.

İsrail ordusu ise Gazze Şeridi'nden yönelen tüm saldırılardan Hamas'ı sorumlu tuttuklarını yineledi.

http://www.ensonhaber.com/israile-esek-arabasiyla-saldiri.html

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.