İsrail Türkiye'ye yalvardı

İsrail Türkiye'ye yalvardı

Kongre üyesi “Gazze filosu” konusunda Türkiye'yi suçladı


Düşük fiyatlar ve “Gazze filosu” konusunda Filistin halkı için sergilediği “dayanışma” nedeniyle Türkiye'yi ziyaret eden Ürdünlü turistlerin sayısını bu yıl önemli ölçüde artırması bekleniyor.
Geçen yılda 80 bine yükselen, Türkiye'yi ziyaret eden Ürdünlü turistlerin sayısının bu yıl, rekabetçi tur fiyatlar ve “Gazze filosu” ile Filistinlilere gösterdiği “dayanışma” sayesinde bu yıl önemli ölçüde artacağı belirtiliyor.
Ürdün'de yayınlanan The Jordanian Times gazetesine konuşan Türk Büyükelçisi Ali Köprülü, “Geçen yıl Ürdünlü ve Arap turistleri arttı. Bu yıl da sayılarının önemli bir artış göstermesi bekleniyor” dedi.
Büyükelçi Köprülü ayrıca, geçen yılın sonunda Türkiye ile Ürdün arasında imzalanan vize zorunluluğunun karşılıklı olarak kaldırılması anlaşmasının iki ülke arasındaki turizmin gelişmesine önemli bir katkı bulunacağını da söyledi.
Gazeteye konuşan Ürdün'deki Shmeisani seyahat acentesi yetkilisi ise, “Türkiye'de ziyaret edilecek yerler var ve konaklamayı da içeren paket tur fiyatları düşüktür” derken merkezi Amman'da bulunan diğer bir seyahat acentesinin Başkanı Amer Obeidat da, “Türkiye'ye gitmek, Akaba'da (Ürdün'ün Kızıldenizdeki sahil kenti) iki, üç gün geçirmekten ucuz. Türkiye'de her şey var. Avrupa'ya benzeyen yerler bile. Türkiye'nin Ortadoğu'ya yönelik siyasi tutumu da, Arap turistleri sayısındaki artışta rol oynuyor.
Haberde aralarında Uluslararası Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf El Karadavi de bulunduğu, İslami akademisyenlerin geçen ay yayınladıkları çağrıda Türkiye'nin tavrı ve Gazze ablukasını kaldırma çabalarını överek Müslümanların bu yaz Türkiye'yi ziyaret etme tavsiyesinde bulunulduğu anımsatıldı.
Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.