‘Islık tazminatı’ öğrencilere yaradı

‘Islık tazminatı’ öğrencilere yaradı

'Islık tazminatı' öğrencilere yaradı

Akdeniz Üniversitesi Dekanı Prof. Şafak Aksoy, 'Halimem türküsünü ıslıkla çaldığı' için açılan soruşturma sırasında medyaya yansıyan sözleri nedeniyle Prof. Orhan Kuruüzüm'e 4 bin TL tazminat ödemeye mahkûm oldu. Prof. Kuruüzüm, tazminatın yarısını ÇYDD'ye bağışlayacak, yarısıyla öğrencilerine döner-ekmek ısmarlayacak.


ANTALYA Akdeniz Üniversitesi (AÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Dekanı Prof. Dr. Şafak Aksoy, aynı fakültenin öğretim üyesi Prof. Dr. Orhan Kuruüzüm'e, 'koridorda Halimem türküsünü ıslıkla çaldığı' gerekçesiyle açılan soruşturma sonrası, medyaya yansıyan sözleri nedeniyle 4 bin TL tazminat ödemeye mahkûm oldu. Prof. Kuruüzüm hakkında, Bolu'nun meşhur türküsü 'Halimem'in, 'Alçaklara kar yağdı üşümedin mi/Sen bu işin sonunu düşünmedin mi' nakaratını fakültenin koridorunda elinde çay bardağı ile yürürken ıslıkla çaldığı için 2008 yılında soruşturma açılmıştı.

Maaştan 100 TL kesilmişti

Soruşturma sonunda Prof. Kuruüzüm'e 30'da 1 oranında maaş kesim cezası verilmiş ve maaşından 100 lira kesilmişti. Islık mağduru profesörün cezanın iptaline ilişkin başvurusunu değerlendiren YÖK, savunma alınmadan uygulandığı için cezanın iptaline karar verince, Prof. Kuruüzüm hakkında ikinci kez aynı nedenle soruşturma açılmış, bu kez savunması alınmış ve kınama cezası verilmişti.
Bu soruşturmalar sırasında Dekan Prof. Aksoy'un, Prof. Kuruüzüm hakkında söylediği, “Sözde araştırma yapmak üzere üniversiteden para aldığı, ancak herhangi bir araştırmada bulunmadığı, böylece üniversiteden haksız kazanç elde ettiği” yönündeki sözleri medyaya yansıdı. Prof. Kuruüzüm, bu sözler nedeniyle Dekan Prof. Aksoy hakkında, geçen yılın Mayıs ayında 20 bin TL'lik tazminat davası açtı.

Dönerin yanında ayran da olacak

Antalya 6'ncı Asliye Hukuk Mahkemesi, geçen Cuma günü verdiği kararında, Prof. Aksoy'un medyaya yansıyan açıklamaları nedeniyle Prof. Kuruüzüm'e 4 bin TL tazminat ödenmesine karar verdi. Prof. Aksoy'un hakkındaki açıklamalarının iftira olduğunun mahkemece kanıtlandığını belirten Prof. Kuruüzüm, kazandığı 4 bin TL'lik tazminatın 2 bin TL'sini hayatını eğitime adamış merhum Prof. Dr. Türkan Saylan'ın kurduğu Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne bağışlayacağını söyledi. Prof. Kuruüzüm, geriye kalan 2 bin TL ile de üniversitede öğrencilere ekmek arası döner ve ayran ısmarlayacağını kaydetti.


Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.