İşkur, Halk Eğitim Merkezleriyle Açacağı Kurslarla İşsizliğin Önüne Geçecek

İşkur, Halk Eğitim Merkezleriyle Açacağı Kurslarla İşsizliğin Önüne Geçecek

Türkiye İş Kurumu (İşkur) İl ve İlçelerde Halk Eğitim Merkezi Müdürlükleriyle Birlikte Açacağı El Beceri ve Meslek Edinme Kurslarıyla İşsizliğin Önüne Geçecek.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) il ve ilçelerde halk eğitim merkezi müdürlükleriyle birlikte açacağı el beceri ve meslek edinme kurslarıyla işsizliğin önüne geçecek.

İŞKUR Antalya İl Müdürlüğü, Manavgat Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Mekezi (HEM)'nin birlikte açacağı 25 dalda meslek edinme kurslarıyla işsiz ve dar gelirli ailelere iş imkanı sağlayacak.

HEM ve ilçe meslek liselerinde açılacak olan el becerisi ve meslek edinme kurslarıyla işsizliğin önüne geçmek istediklerini belirten Manavgat Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu, kursların 400-600 saat arasında olacağını ifade etti. İŞKUR'un 15 yaşını doldurmak şartıyla kursa katılan herkese günlük 12 YTL para vereceğini belirten Dayıoğlu, 100 ile 125 gün sürecek kurs sonunda başarılı kursiyerlere sertifika vereceklerini söyledi.

Dayıoğlu, "Kursa katılmanın 2 şartı işsiz ve 15 yaşını doldurmuş olmak. Meslek edinme kurslarıyla hem işsizliğin önüne geçmek ve hem de ilçede turizm sektörünün ara elaman açığını kapatmak istiyoruz." diye konuştu.

Dayıoğlu, ilçede 25 dalda açılacak kurs ile ilgili İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge ile HEM Müdürü Atila Çetin hazırlık çalışması çalışma yaptıklarını söyledi.

www.sondakika.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.