İngiliz havayolu şirketi, İsrail’i haritadan sildi iddiası

İngiliz havayolu şirketi, İsrail’i haritadan sildi iddiası

İNGİLTERE'deki özel havayolu şirketi BMI'ın (British Midland Airways), uçaklarının dijital haritasından İsrail'i sildiği iddia edildi. Haritada ayrıca Haifa kentinin de İngiliz mandası altında bulunduğu dönemdeki Arapça adı 'Khefa' olarak haritada yer ald

İngiliz The Times gazetesi, BMI uçaklarındaki dijital haritadan İsrail'in silindiğini, Haifa şehrinin ise Arapça 'Khefa' olarak haritada yer aldığı yazdı. Durumun uçağın bulunduğu hava sahasını dijital ekrandan izleyen yolcuların fark etmesi üzerine anlaşıldığını aktaran gazete, Londra- Tel Aviv seferini yapan BMI uçağının dijital haritasından İsrail'in silindiğini keşfeden yolcuların, gözlerine inanamadıklarını ve şoke olduklarını kaydetti.
İsrail'in büyük şehirleri Kudüs ve Tel Aviv'in dahi yer almadığını belirten gazete, Müslümanların kutsal bölgesi Mekke'yi gösteren haritada, İsrail'in 'Haifa' şehrinin, 1948 yılındaki bağımsızlık savaşından önce İngiliz mandası altında bulunduğu dönemdeki Arapça adı ''Khefa' diye yer aldığınının altını çizdi.

HARİTAYI BATAN ŞİRKETTEN ALMIŞLAR
Haritanın 'anti-İsrail'ci bir tutum ya da 'siyasi bir gündem' ile çizilmediği konusunda ısrar eden BMI, bundan ziyade, haritanın Arap ülkelerine çok sayıda seferler düzenleyen, batık bir charter şirketinden satın alındığını açıkladı.

ORTADOĞU HARİTASI KULLANIYORLAR
BMI, geçtiğimiz gün Israil Turizm Bakanlığı yetkilileriyle varılan anlaşma doğrultusunda, Londra- Tel Aviv günlük seferlerine başladı. Daha önce Suriye, Libya ve İran gibi Müslüman ülkelere seferler düzenlediklerini belirten BMI yetkilileri, iki yolcu uçağının daha sonra Tel Aviv seferleri için kullanıldığını fakat haritanın Müslümanların kutsal bölgelerini gösterdiğini ifade etti.

milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.