IMF’nin vereceği para belli oldu!

IMF’nin vereceği para belli oldu!

Türkiye'nin 20-40 milyar dolar istediği IMF'nin Türkiye'ye vereceği miktar belli oldu mu?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın “IMF ile anlaşmaya yakınız” açıklamasının ardından, IMF'nin ne kadar ödeyeceği tartışması başladı..

İLK GELEN İDDİALAR..

IMF kaynaklarına göre, Türkiye en az 20 milyar dolar, mümkünse 30 milyar dolara kadar kredi istedi. Ancak IMF buna karşılık Türkiye'ye ancak 19 milyar dolarlık kredi açabileceğini bildirdi.

Türkiye'nin IMF içindeki mevcut kotası çerçevesinde alabileceği azami kredi miktarı 15 milyar dolardı. Ancak son dönemde Türkiye'deki ekonomik büyüme çerçevesinde yapılan kota arttırımı çerçevesinde IMF'in Türkiye'ye “19 milyar dolar” kredi vermeyi önereceği ifade edildi.

IMF'in önerisini 19 milyar dolara kadar çıkartmasına rağmen, Ankara ile IMF arasındaki pazarlıklar sürüyor. Türkiye'nin kredinin “en az 20 milyar dolar” olması üzerinde ısrar ettiği ifade ediliyor.

ERDOĞAN YALANLADI

Haberlerin sorulduğu Başbakan Erdoğan rakamları yalanladı ve "IMF'yle ilgili rakamlar dedikodu" dedi..

Hindistan'dan Türkiye'ye hareket eden Başbakan Erdoğan, uçakta gazetecilerle sohbet etti ve sorularını yanıtladı. Başbakan Erdoğan, bir gazetecinin “IMF ile ilgili bazı haberler vardı. Türkiye 30 milyar dolar istiyor ancak IMF 19 milyar dolar veriyor” ifadesi üzerine, “Arkadaşlardan nihai bilgi almış değilim. Bilgi almadan konuşmam doğru olmaz. Bunların hepsi birer dedikodu. Döndüğümde bakan arkadaşları dinleyeceğim. Nihai açıklamayı kendim yapacağım” dedi.

Bir gazetecinin “İkinci parti olursam giderim demiştiniz” sözleri üzerine, “Karıştırma... 'İkinci parti olduğumda ben genel başkanlığı bırakırım' dedim” şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan, bir başka gazetecinin “Baykal yanıt vermemiş” demesi üzerine de “Onu, ona sorun” karşılığını verdi.

Erdoğan, bir gazetecinin “Artık Alevi açılımı bekleniyor” ifadesini, “Biz açılımı çoktan yaptık. Bazıları geç kaldı. Biz yoldayız, durmak yok, yola devam. Bizim öyle bir sorunumuz yok. Ayrımcılık bizim kitabımızda yok” diye yanıtladı. Başbakan Erdoğan, yerel seçimlere ilişkin değerlendirme yaparken, yerel seçime yönelik 81 vilayette programlarını yaptıklarını, çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.


www.haber3.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.