İmamı PKK şehit etmiş

İmamı PKK şehit etmiş

Hakkari halkı, imam katili PKK'ya tepkili Sabah namazına giderken kurşun yağmuruna tutularak şehit edilen Hakkari Hacı Sait Camii imamı Aziz Tan'ın terör örgütü PKK tarafından öldürüldüğü anlaşıldı.

Hakkâri Valisi Muammer Türker, "24 Ağustos'ta silahlı saldırıya uğrayan Aziz Tan'ı öldüren PKK'lının kimliği belirlendi. Cinayet, en ufak bir şüpheye yer kalmayacak şekilde çözüldü." dedi.




Cinayeti, PKK'nın Botan grubuna bağlı olarak Hakkari ve çevresinde faaliyet yürüten Dilşat kod adlı terörist Muhittin Yılmaz'ın işlediği tespit edildi. Ortaya çıkan bilgilerin ibret verici olduğunu belirten Hakkari'deki sivil toplum örgütleri, "Her şeyden önce bu kişilerin ne din ne de iman sahibi olmadığını açıkça söylemek gerekir. Halkımızın artık bunları göz önünde bulundurması ve uyanmasının vakti geldi." dedi.

Hakkari Üniversitesi'nde görevli araştırmacı yazar Halit Yalçın, imam Aziz Tan'ın şehit edilmesini kınadı. Yalçın, "Aziz hoca bölgede çok sevilen, sayılan bir kanaat önderiydi. Cinayeti işleyen PKK'lıların kimin için çalıştığını, kimlerin yanında yer aldığını bilmiyoruz. Bir bölgede kaos hedefleniyorsa ilk önce o bölgede değerli olan insanlar bertaraf ediliyor." dedi.

Hakkari Memur Sen Şube Başkanı Abdulcabbar Yakar da cinayetin kendilerini derinden üzdüğünü vurguladı. Yakar, "Abdestsiz imamın arkasına geçip Allah'ın evinde namaz kılmak, her şeyden önce bu kişinin ne din ne de iman sahibi olmadığını açıkça gösteriyor. Halkımız artık bunları göz önünde bulundurmalı ve uyanmalıdır." şeklinde konuştu.

Ati Gençlik Derneği Başkanı İdris Ağacanoğlu, toplumun bu tür olaylara karşı birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesi gerektiğini vurgularken, Sılehi aşiretine mensup kanaat önderi Abdurrahman Keskin, cinayeti işleyenlerin en kısa zamanda cezalandırılması gerektiğini söyledi. Keskin, bu olaydan sonra halkın daha iyi şekilde bilinçli olmasını ve kimin yanında olduğunun, kimlere karşı olduğunun farkına varmasını istedi.

zaman

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.