İller Mülakat Puanlarını Neden Gizliyor?

İller Mülakat Puanlarını Neden Gizliyor?

İller Mülakat Puanlarını Neden Gizliyor?

Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumu Yöneticileri Atama Ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin Yöneticilik Sınavları Ve Değerlendirme başlıklı 8/6. Maddesinde “Adayların Sözlü Sınav ve Değerlendirme Komisyonu tarafından hesaplanan atama puanları il millî eğitim müdürlüğü internet sitesi üzerinden ilan ve elektronik posta yoluyla en geç 10 gün içerisinde adaylara tebliğ edilir.” Denilmektedir. Eğitim kurumu müdürlüğüne atanacakların belirlenmesi amacıyla illerde kurulan sözlü sınav ve değerlendirme komisyonu tarafından hesaplanan puanların ilanı zorunludur.

 Ancak; iller hesaplanan puanları ilan ederken sözlü sınav puanı, Ek-1 değerlendirme formu üzerinden alınan puanı ve yazılı sınav puanını ayrı ayrı ilan etmek yerine bu üç puanın ortalamasını alarak ilan etmektedir. Bu durumda kimin yazılı sınav puanının  kaç olduğu sözlü sınavdan kaç aldığı tam olarak bilinmemekte ve böylelikle şeffaf olmayan bu uygulama nedeni ile yapılan işlemler şaibeli hale gelmektedir.

Sözlü sınav puanlarının ilanda yer almaması yapılan bütün atamalar konusunda adayların aklında soru işaretlerinin oluşmasına neden olmaktadır. Adaylar kendileri ile sözlü sınava giren adayların sözlü sınav puanlarını öğrenememektedir.  Bu durumun sözlü sınavlarda alenen yaşanan adam kayırmacılığı gizlemeye yönelik olduğu açıktır. Ülke genelinde yapılan hukuksuz uygulamalar hakkında sendikamıza gelen şikayetler yapılan sınavlara gölge düşürmüştür. Bu nedenle sözlü sınav ve değerlendirme komisyonlarınca sınav puanlarının ortalaması değil, ayrıntılı bir biçimde üç puan türünün de belirtilmesi gerekmektedir. Çünkü yapılacak itirazlar açısından adayların kendi puanlarını sözlü sınava katılan diğer adayların puanlarıyla mukayese edebilmeleri son derece önemlidir.

Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi olarak tüm İl Valiliklerine başvuru yaparak komisyonlarca verilen sözlü sınav puanları da dahil puanlama ile ilgili bilgileri, ayrıntılı bir şekilde Bilgi Edinme Yasası çerçevesinde istedik. Bu bilgiler geldiğinde komuoyu ile paylaşılacak ve sözlü sınav puanlarında, gizlenmeye çalışılan rezalet herkesin bilgisine sunulacaktır.

Genel Merkezimizce İl Valiliklerine gönderilen yazı için tıklayınız  

 

TÜRK EĞİTİM-SEN GENEL MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.