İlkyardım binlerce hayat kurtarabilir

İlkyardım binlerce hayat kurtarabilir

Londra'daki St. John Ambulans Derneği yetkililerine göre, basit ilkyardım tekniklerinin daha detaylı olarak bilinmesi her yıl binlerce kişinin hayatını kurtarabilir.

BBC'de yer alan haberde, her yıl İngiltere ve Wales'te acil müdahale edilmesi gereken durumlardan dolayı 150 bin ölüm gerçekleşiyor. Bu durumlar arasında kalp krizleri, şok ve aşırı kanama bulunuyor.

Dernek, daha fazla hastanın hayatta kalma şansını artıran ücretsiz bir ilkyardım paketi sunuyor. Bu tür acil durumlarda daha fazla güvenilir ilkyardımcılar olursa birçok insanın yaşamının kurtulabileceğine inanan dernek yetkilileri, birçok insanın ilkyardım yöntemlerini denemeye cesaret edemediğini, bunun yerine diğer insanların ya da sağlık görevlilerinin olaya müdahale etmesini beklediğini söylediler.

Her yıl yaklaşık 2 bin 500 kişinin havayolunun tıkanması nedeniyle öldüğünü belirten yetkililer, birisinin kurtarma pozisyonunu bilmesi halinde birçok kişinin hayatta kalabileceğini ifade ettiler.

Ayrıca her yıl 140 bin kişinin kalp krizi geçirdiğini ve bunların üçte birinin hastaneye ulaşmadan hayatını kaybettiğini söyleyen İngiliz Kalp Derneği'nden hemşire Fotini Rozakeas, "Hemen ambulans çağırmak ve ambulans gelene kadar yapılması gerekenleri bilen birinin orada bulunması hasta kişinin hayatta kalma şansını değiştirebilir" dedi.
zaman

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.