İlköğretimde türban krizi

İlköğretimde türban krizi

Okula giremedi, tutanak tutturdu

Okula alınmayan öğrenci iki şahitle tutanak tutturdu.


Mersin'deki bir ilköğretim okuluna sabah saatlerinde annesi ile gelen türbanlı kız öğrenci okula girmek istedi. Müdürün tepkisi üzerine derse giremeyen kız öğrencinin annesi, iki şahit ile birlikte bu durumu tutanak altına aldı.
Eğitim İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli'nin verdiği bilgiye göre 8. sınıf öğrencisi M.G., ders saati başlamadan önce annesiyle ve yanında iki erkekle birlikte okula geldi. Sınıfına çıkmak isteyen M.G. okul müdürü Hakan Çelik tarafından durduruldu.
Çelik, öğrenciyi içeriye alamayacağını, bunun kılık-kıyafet yönetmeliğine aykırı olduğunu söyledi. Sınıfın olduğu koridora kadar çıkan M.G. ve annesi bu duruma tepki göstererek, Çelik hakkında tutanak tuttu. Tutanakta, “...M.G., başörtülü olduğundan dolayı okul müdürü Hakan Çelik tarafından okula alınmadı” denildi.
M.G., okuldan ayrılırken, “Yarın geleceğim dersime gireceğim” diyerek tepki gösterdi. Anne, tutanağı ilçe milli eğitim müdürlüğüne götürerek şikayetçi olacağını kaydetti.
Annenin, “Artık öğrenciler derse girebilecekler, neden engelliyorsunuz?” dediği de öğrenildi.


Türbanda partiler birbirini kolluyor
Ak Parti temsilcileri, bugün CHP, MHP ve BDP grup temsilcilerini ziyaret ederek türban sorunu üzerine konuşacak. Türban sorunun çözümünde iktidar ile muhalefet partileri arasında diyalog kapısı aralanırken, herkes birbirini kollamaya başladı. Ak Parti'nin çözümde samimi olduklarını ve dayatma içinde olmayacakları mesajını vermeye hazırlandığı bildirildi. CHP'nin ise “ilk ve ortaöğretim ile kamuda hizmet verende türban olmaz” şartından taviz vermeyeceği öğrenildi.
Çözüme destek olacağını açıklayan MHP ise türbana sadece üniversitelerde izin verilmesini isterken, Ak Parti ve CHP'nin oluşturacağı zemini bekleyecek. BDP'nin de diğer inanç kesimlerinin sorunlarını da içeren bir inanç paketi oluşturulmasını talep edeceği ifade edeceği belirtildi.

Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.